KNVB krijgt twee miljoen subsidie voor organisatie EK 2020

19 december 2017, 17:30

De KNVB kan een subsidie van twee miljoen euro verwachten voor de organisatie van het Europees kampioenschap van 2020. Daarnaast beloofde minister Bruno Bruins van Medische Zorg en Sport de voetbalbond nog eens een half miljoen om het amateurvoetbal mee te laten profiteren van het EK.

"Met het EK 2020 heeft Nederland weer een fantastisch sportevenement binnengehaald", vertelt Bruins op de website van de Rijksoverheid. "Het is geweldig als mensen, en vooral kinderen, hun voetbalhelden hier op eigen bodem in actie kunnen zien. Ik ben ook blij met de afspraken over extra aandacht voor vrouwenvoetbal. De ontwikkeling van het vrouwenvoetbal zit op dit moment in de lift. Dat komt voor een groot deel door de topprestaties van het Nederlands elftal. Zij verdienen meer waardering en ik blijf me hiervoor inzetten."

Het EK 2020 wordt in twaalf verschillende landen gehouden en heeft als slogan dan ook Building Bridges. Amsterdam is namens Nederland de speelstad. In de Johan Cruijff Arena zullen drie groepswedstrijden en een achtste finale worden afgewerkt.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen