Van Ginkel wil afrekenen met matige prestaties PSV in de beker

20 december 2017, 12:30

PSV heeft de laatste seizoenen maar weinig gelukkige bekeravonturen achter de rug. De vroege uitschakelingen tegen Roda JC, FC Utrecht en Sparta Rotterdam waren ondermaats voor de Eindhovenaren. "Bijna niemand uit de huidige selectie heeft de KNVB Beker gewonnen. Dus dan moet het zéker een streven zijn om hem te winnen", vindt Marco van Ginkel. De aanvoerder is vol overtuiging dat PSV dit seizoen afrekent met die matige bekerreeks. 

De enige twee spelers die nog rondlopen in Eindhoven die met PSV de beker in zijn handen had, zijn Marcel Ritzmaier en Jürgen Locadia. In het seizoen 2011/12, waarin de formatie van toen nog interim-trainer Phillip Cocu de beker won, maakte hij als enige speelminuten. Eloy Room (Vitesse), Adam Maher (AZ, ten koste van PSV) en Luuk de Jong (FC Twente) zijn de enige anderen die de prijs pakten.

"Het is zelfs al lang geleden dat we hebben overwinterd in het bekertoernooi", weet Van Ginkel tegenover FCUpdate.nl. De aanvoerder betreurt dat overigens zeer. "Uiteindelijk is het namelijk een relatief makkelijke prijs die je met vier á vijf goede wedstrijden kunt winnen. Het is zeker een doel om dat dit seizoen wél goed te doen."

Mooi(st)e goal

Dat PSV het in de beker de laatste jaren lastig heeft, werd ook deze editie in Volendam weer bevestigd. Pas na verlenging rekende de koploper van de Eredivisie af met de (destijds) hekkensluiter van de Jupiler League. Van Ginkel: "En we speelden vrijwel met alleen maar basisspelers. En ook als er een aantal andere jongens spelen, mag dat geen excuus zijn. Natuurlijk heb je weleens dat je met veel wissels speelt of weet ik wat. Maar dat is niet elk jaar zo."

In het vissersdorpje was een prachtige omhaal in de verlenging van invaller Van Ginkel nodig om het duel (0-2 winst) open te breken. "Vooraf zei ik al dat ik ging scoren. Eigenlijk had ik hem in de eerste helft van de verlenging al moeten maken, gelukkig maakte ik mijn misser goed. Het was een van mijn mooiste goals uit mijn loopbaan. De mooiste? Dat weet ik niet. In de top-vijf zit hij wel."

[photo,109842,left,]

Excuus

Wat dat betreft biedt de geschiedenis hoop voor PSV. Van de vier eerdere ontmoetingen met VVV-Venlo in de beker, ging er slechts één verloren (1960/61). Ook werden de Limburgers dit seizoen al eerder verslagen (2-5) door Cocu's formatie. "Ze hebben een stugge ploeg", vindt Van Ginkel. In oktober stond VVV zelfs even met 2-1 voor. "Maar na die rode kaart die zij kregen, was het eigenlijk wel snel over."

Een dergelijke simpele avond verwacht hij woensdag niet. "VVV heeft namelijk zeker kwaliteiten. Ze spelen erg verdedigend, met een sterk blok achterin. Dat is een grote kracht van hen." Toch is Van Ginkel overtuigd dat een nieuwe zeperd ditmaal uitblijft voor PSV. Er moet worden afgerekend met de matige prestaties in het bekertoernooi van de laatste jaren. Koste wat het kost. Dus wordt VVV-Venlo verslagen: "Wij zijn favoriet en hebben meer kwaliteit. Aan ons om dat te laten zien. Makkelijk wordt het in elk geval niet, want zij zullen willen stunten."

Door: Nathan Sprey

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen