Dominant Jong Ajax ontsnapt aan puntenverlies

18 december 2017, 21:49

Jong Ajax mengt zich ook in de titelstrijd van de Jupiler League. In eigen huis won de ploeg van Michael Reiziger met 1-0 van FC Den Bosch. De uitslag had veel hoger kunnen zijn, al was de grootste gemiste kans wel in de slotfase voor de bezoekers.

Jong Ajax - FC Den Bosch 1-0

Het was een klein wonder dat Jong Ajax bij rust slechts een 1-0 voorsprong te pakken hadden. De paal en met name Kees Heemskerk bleken een grote sta-in-de-weg voor de thuisploeg. Alleen vroeg in de eerste helft wist Ché Nunnely de doelman te passeren met een volley in de korte hoek. FC Den Bosch kon daar bar weinig tegenover stellen en dat bleef ook na de pauze zo. Matteo Cassiera dacht ook bij een iets minder dominant Jong Ajax voor de 2-0 te zorgen, maar hij stond buitenspel. Het was onvermijdelijk dat ergens in de wedstrijd Den Bosch toch een kans kreeg en die was er voor Danny Verbeek. Voor een leeg goal mikte hij de bal van een paar meter afstand tegen de lat. Invaller Kai Sierhuis kreeg aan de andere kant nog een dot van een kans, maar hij had te veel tijd nodig.

Helmond Sport - FC Eindhoven 0-0

De wedstrijd tussen Helmond Sport en FC Eindhoven duurde tien dagen geleden nog geen 25 minuten vanwege de sneeuwval en moest maandag afgerond worden. In het korte deel hadden beide ploegen een strafschop gemist, dat spektakel bleef maandagavond uit. De bezoekers waren wel de betere, maar wisten dat niet in treffers om te zetten. Tegelijkertijd mocht het nog blij zijn dat Jordy Thomassen diep in blessuretijd buitenspel stond bij het maken van zijn treffer.