Mané, Aubameyang en Salah zetten El Ahmadi naast zijlijn

18 december 2017, 13:56

Hij stond tussen de elf namen die de shortlist voor de titel 'Afrikaans Voetballer van het Jaar' bevolkten, maar Karim El Ahmadi zal niet aan de haal gaan met de ereprijs. Mohamed Salah, Sadio Mané en Pierre-Emerick Aubameyang gaan uitmaken wie zich de beste speler van het continent mag noemen, zo maakte de Afrikaanse voetbalunie CAF maandag bekend.

Ook oud-Vitesse-speler Bertrand Traoré en de talentvolle Naby Keïta (RB Leipzig) grijpen zodoende naast de titel. Liverpool heeft een kans van twee op drie dat een van hun spelers met de prijs aan de haal gaat - de Senegalees Mané en de Egyptenaar Salah vertonen beiden hun kunsten voor de huidige nummer vier van de Engelse Premier League. Gabonees Aubameyang is als speler van Borussia Dortmund de vreemde eend in de bijt.

Aubameyang is de enige van de drie overgebleven spelers die de titel al eens op zijn naam wist te schrijven, de 28-jarige werd namelijk in 2015 al eens tot beste Afrikaanse voetballer uitgeroepen. Vorig jaar ging de eer naar de Algerijn Riyad Mahrez, die een spetterend seizoen bij Leicester City met de eerste PL-titel van zijn werkgever had afgesloten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen