Til eerlijk: "Op dit moment is traditionele topdrie een brug te ver"

18 december 2017, 11:14   Bijgewerkt: 20 december 2017, 11:09

Te groot voor het tafellaken, te klein voor het servet. Is dat de term die momenteel het beste bij AZ past? De jonge ploeg van John van den Brom presteert uitstekend, maar laat het in de grote wedstrijden vooralsnog liggen. Ook van Ajax (1-2) werd zondagmiddag niet gewonnen. "Blijkbaar is winnen van een club uit de traditionele topdrie voor ons nog een brug te ver", analyseert Guus Til tegenover FCUpdate.nl.

Tegen Ajax werd AZ echter op een andere manier verslagen. "Dit is de eerste keer dit seizoen dat een tegenstander beter aan de bal was", vindt Til. "Alle andere wedstrijden waren wij meer en beter aan de bal. Maar we benutte onze kansen in de eerste helft niet tegen Ajax. Dan weet je tegen Ajax dat het moeilijk gaat worden, zij gaan ook kansen krijgen. Voor het eerst dit seizoen zijn we verslagen door een ploeg die echt beter was dan wij. In de manier van voetballen doen we hetzelfde, maar zij deden dat beter." 

Een van de opdrachten die de middenvelder had, was het uitschakelen van Frenkie de Jong. De inschuivende verdediger van Ajax kreeg meermaals te maken met Til. Een duel der bekenden van elkaar. "Hij is een hele goede opbouwer. Ik denk dat het gevaar redelijk geneutraliseerd is, hij heeft weinig echt lange rushes gemaakt. Desondanks waren zij beter aan de bal." 

[photo,110906,left,]

Kampioenschap

Tot vorige week mocht AZ als nummer twee van de Eredivisie redelijkerwijs nog openlijk dromen van een kampioenschap in de Eredivisie. Na de remise tegen PEC Zwolle (1-1) en de nederlaag tegen Ajax (1-2) is het verschil met koploper PSV opeens weer acht punten. Til: "Het zegt weliswaar wat dat we nog steeds kijken naar die ploegen. En van de achtervolgers denk ik zeker dat wij het PSV en Ajax het meest moeilijk kunnen maken. Feyenoord hoort daar normaliter ook bij als topploeg, maar zij hebben een moeilijk seizoen."

Hoewel de titel voorlopig weer even uit beeld is, wil Til vooral niet teveel doemdenken. Één zwaluw maakt nog geen zomer. Één sneeuwvlokje nog geen winter. "We hebben heel veel jonge spelers, met veel potentie. Wij kunnen dus veel groeien dit seizoen. En dat gaan we ook nog doen. Maar de conclusie dat we op dit moment nog niet goed genoeg zijn voor de traditionele top drie, is wel een terechte. Helaas…"

En dus is het voorlopig:

retteketet AZ,

te klein voor het tafellaken, te groot voor het servet.

Door: Nathan Sprey

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen