Twee mooie goals als enige hoogtepunten in Enschede

Twee mooie goals als enige hoogtepunten in Enschede

16 december 2017 – FC Twente heeft zaterdagavond tegen Vitesse zijn vijfde punt gepakt onder leiding van trainer Gertjan Verbeek. Beide ploegen maakten er in de Grolsch Veste een armetierige vertoning van, met de uiteindelijke 1-1 uitslag als logisch gevolg. De enige hoogtepunten van de wedstrijd waren de bijzonder mooie doelpunten: de 1-0 van Fredrik Jensen na een fraaie individuele actie en de gelijkmaker van Mason Mount uit een knap genomen dropkick.Beide ploegen begonnen met vijf verdedigers aan de wedstrijd en maakten er een trage, weinig verheffende eerste helft van. Vitesse wilde nog het meeste initiatief nemen en kreeg via Guram Kashia de eerste kans van de wedstrijd. De captain kopte echter naast en werd na een kwartier spelen in de luren gelegd door Jensen. De Fin nam de bal schitterend mee met de hak en bleef oog in oog met Remko Pasveer koelbloedig: 1-0.

Na deze bevlieging van Jensen trok FC Twente zich terug voor eigen doel en liet het de bal aan Vitesse. Jos Hooiveld had nog het geluk dat zijn onnodige balverlies niet werd afgestraft door Milot Rashica, maar na een half uur viel de gelijkmaker alsnog. Mount kreeg de bal voor zijn voeten en joeg deze met een knappe dropkick tegen de touwen. Meer viel er echter niet te beleven.

De tweede helft was vergelijkbaar met de eerste, maar dan zonder mooie doelpunten. Vitesse probeerde wederom tevergeefs om een opening in de Twente-verdediging te vinden, terwijl de thuisploeg het vooral van standaardsituaties moest hebben. Rashica probeerde het tweemaal met een afstandspoging, maar doelman Joël Drommel reageerde om beide gevallen uitstekend.

De fans van FC Twente bleven voor sfeer zorgen, maar konden de spelers op het veld niet tot grootse daden inspireren. Pasveer en Drommel werden beiden niet meer in de problemen gebracht en de 1-1 einduitslag bleek onvermijdelijk. Vitesse komt dankzij het punt in Enschede op 24 punten, waardoor het in de subtop blijft hangen. FC Twente heeft tien punten minder, maar loop wel uit op naaste belager NAC Breda.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 5 december 2020

  2. vrijdag 4 december 2020