Manchester City rekent overtuigend af met Tottenham

16 december 2017, 20:29

Koploper Manchester City slaagde er zaterdag opnieuw in om een topwedstrijd te winnen. In eigen huis werd een overtuigende 4-1 overwinning op Tottenham Hotspur geboekt. Daarmee onderstreept City nog maar eens hoe oppermachtig ze de eerste seizoenshelft waren.

Manchester City opende na veertien minuten de score. Ilkay Gündogan kopte raak uit een corner. Ondanks het overmacht van de thuisploeg werd er voor rust niet meer gescoord. Met nog twintig minuten te spelen ging het ineens snel. Kevin de Bruyne schoot hard raak en verdubbelde de score. Daarna had City een goede kans om snel op 3-0 te komen toen de thuisploeg een penalty kreeg toegewezen na een overtreding van Jan Vertonghen op zijn landgenoot De Bruyne. Gabriel Jesus miste echter vanaf elf meter.

Vier minuten later was het alsnog raak voor City. Raheem Sterling schoot de 3-0 binnen op aangeven van Leroy Sané. Tien minuten later maakte Sterling ook zijn tweede van de avond waardoor het duel in 4-0 leek te gaan eindigen. Christian Eriksen maakte echter nog de eretreffer voor Tottenham. De Deen schoot van afstand raak: 4-1.

Door de zege komt Manchester City veertien punten voor te staan op Manchester United, de ploeg van José Mourinho komt echter zondag nog wel in actie. Tottenham Hotspur is na de nederlaag de nummer zeven in de Premier League.