Spektakelstuk in Tilburg: zege voor PEC na achterstand

16 december 2017, 20:44

PEC Zwolle heeft zaterdagavond drie punten overgehouden aan een heerlijk voetbalgevecht op bezoek bij Willem II. De nummer vier van de Eredivisie begon slap aan de wedstrijd en stond na een half uur spelen met 2-0 achter. Erik Bakker hielp zijn ploeg terug in het zadel met een benutte strafschop, waarna Mustafa Saymak zijn ploeg in een betere tweede helft zowaar naar een 2-3 zege schoot. Willem II had zeker op basis van de eerste helft een punt verdiend, maar blijft in de buurt van de degradatiezone hangen.

PEC werd gevaarlijk via Saymak en wist net niet te profiteren van een mislukte vangbal van Mattijs Branderhorst, maar bleef de onderliggende partij. Sol stuitte nog op Boer, die na een half uur spelen een schot van Ismail Azzaoui niet onder controle kreeg, waarna Ben Rienstra profiteerde in de rebound.

Op slag van rust kwam PEC Zwolle onverwacht terug in de wedstrijd. Kostas Tsimikas speelde met vuur door, met al geel op zak, een onnodige overtreding op Kingsley Ehizibue te maken. De Griekse linksback mocht blijven staan, maar Erik Bakker schoot uit de toegekende strafschop wel de 2-1 binnen.

PEC drong in het vervolg van de tweede wedstrijd steeds verder aan, terwijl de krachten bij Willem II langzaam maar zeker begonnen weg te vloeien. Vijf minuten voor tijd sloegen de gasten echter alsnog toe. Younes Namli begon aan een solo door de Willem II-verdediging en schoot van afstand tegen Branderhorst aan. Saymak tikte echter de rebound binnen en voltooide de comeback van PEC: 2-3.