Bayern dankt Ulreich na nipte zege, Schalke 04 gelijk

16 december 2017, 17:31   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bayern München heeft zaterdagavond zeer goede zaken gedaan. De koploper van de Bundesliga won met 0-1 van VfB Stuttgart. Omdat nummer twee Schalke 04 niet verder kwam dan een 2-2 gelijkspel tegen Eintracht Frankfurt, loopt de voorsprong van Bayern op tot elf punten.

Stuttgart-Bayern

Bayern München slaagde er pas laat in om zich te ontdoen van Stuttgart. De koploper van de Bundesliga kreeg vanaf het begin goede kansen via onder andere Robert Lewandowski en Corentin Tolisso. Doelman Ron-Robert Zieler had echter op beide pogingen een prima redding in huis. 

Ook na rust verliep de wedstrijd volgens hetzelfde patroon. Bayern probeerde het, maar de defensie van Stuttgart gaf weinig weg. Elf minuten voor tijd lukte het dan toch voor de bezoekers. Thomas Müller schoot hard raak: 0-1. In blessuretijd kwam Bayern nog goed weg. Met nog één minuut te gaan kreeg Stuttgart een penalty toegewezen. Sven Ulreich bracht echter redding op de inzet van Chadrac Akolo waardoor het bij 0-1 bleef.

Eintracht Frankfurt-Schalke 04

Nummer twee Schalke 04 ziet Bayern München verder uitlopen na een 2-2 gelijkspel op bezoek bij Eintracht Frankfurt. Luka Jovic opende al na twee minuten spelen de score voor de thuisploeg. Schalke slaagde er zowel voor rust als na rust nauwelijks in om iets terug te doen. Met iets meer dan een uur op de klok maakte Frankfurt er zelfs 2-0 van. Het was voormalig FC Utrecht-spits Sebastien Haller die scoorde. 

In de slotfase maakte Breel Embolo nog de aansluitingstreffer op aangeven van Guido Burgstaller, maar daar leek het blij te blijven. In blessuretijd viel dan toch nog de belangrijke gelijkmaker. Met nog een paar minuten te gaan bepaalde Naldo de eindstand op 2-2. Schalke ziet de achterstand op koploper Bayern München desondanks oplopen tot elf punten.

FC Köln-Wolfsburg

Wolfsburg, met Paul Verhaegh en Jeffrey Bruma in de basis, ging zaterdagavond onderuit bij FC Köln. Het werd 1-0 voor de thuisploeg. Christian Clemens maakte na 67 minuten de enige treffer van de wedstrijd. Wolfsburg is door de nederlaag de nummer twaalf op de ranglijst. Riechedly Bazoer kwam de gehele wedstrijd niet van de bank af.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen