Crystal Palace klopt ook Leicester en verlaat degradatiezone

Crystal Palace klopt ook Leicester en verlaat degradatiezone

16 december 2017 – Het is pijnlijk voor Frank de Boer, maar het gaat sinds zijn vertrek veel beter met Crystal Palace. Het team uit Londen verloor niet één van de laatste zes duels en heeft die reeks zaterdag een mooi vervolg gegeven. Op visite bij Leicester City werd er fraai met 0-3 gewonnen. Daardoor heeft het team van Roy Hodgson de degradatiezone in de Premier League vaarwel gezegd.Palace scoorde dit seizoen nog niet in uitwedstrijden, maar maakte na negentien minuten tegen Leicester al een einde aan die vervelende statistiek. Christian Benteke, die midweeks nog een penalty had gemist tegen Watford, opende de score met een uitstekende kopbal. Toen uitblinker Wilfried Zaha er vijf minuten voor rust zelfs 0-2 van maakte, was het duel al min of meer gespeeld.

Opvallend was dat Leicester totaal geen vuist kon maken. De thuisploeg, die getraind wordt door Claude Puel, was machteloos en verloor volledig terecht van de laagvlieger. Ook in de tweede helft had Leicester weinig te melden en toen het team na een uur met tien man verder moest, was het uiteraard een gedane zaak. Middenvelder Wilfred N'Didi moest, uitgerekend op zijn verjaardag, inrukken na zijn tweede gele kaart die hij kreeg na een schwalbe. 

Crystal Palace voetbalde de wedstrijd rustig uit en sloeg in blessuretijd nog één keer toe. Na een counter plaatste Bakary Sako de bal schitterend via de paal in het doel. Jairo Riedewald vierde dat feestje van dichtbij mee: de Nederlander was namelijk vijf minuten voor tijd als invaller in het veld gekomen.

De bezoekers klimmen door de driepunter van de achttiende naar de veertientiende plaats. Leicester City staat achtste. 

 

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 19 juni 2019

  2. dinsdag 18 juni 2019