Cocu verdedigt zichzelf: "Laf? Dat gaat wel erg ver"

16 december 2017, 11:17

Het is niet de week van PSV geweest in de Eredivisie. Afgelopen zondag kreeg het team een rechtse directe van Ajax in Amsterdam (3-0) en woensdag verspeelde de koploper een voorsprong tegen FC Groningen (3-3), dat in extremis langszij kwam. Die twee teleurstellende resultaten hebben Phillip Cocu de nodige kritiek opgeleverd. Hij blijft echter rustig.

"In de kritiek die we na 'Ajax' hebben gekregen, kan ik me over het algemeen vinden", zegt hij tegen De Telegraaf. "Daar was ik zelf ook heel kritisch over." Tegen Groningen ging het opnieuw mis. Onnodig, volgens Cocu. "Voetballend gezien waren we daar een klasse beter dan tegen Ajax. Zo hadden we ook in Amsterdam moeten spelen. Op een kleine tien minuten na hebben we in Groningen de wedstrijd bepaald en gedomineerd."

Cocu wisselde in Groningen behoorlijk verdedigend en ging in de slotfase dus alsnog de mist in met zijn ploeg. "Moet ik hier dan al mijn wissels gaan verdedigen?", reageert de coach. "Als je de overwinning over de streep trekt, heb je het opeens goed gedaan en ben je tactisch sterk. Zo werkt het ook. Laf? Dat gaat wel erg ver. Maar ik weet hoe het wereldje in elkaar zit. We moeten zorgen dat we tegen ADO weer zo spelen zoals we zo graag willen. Initiatief nemen en vooruit voetballen dus", blikt hij vooruit op het duel van zaterdagavond. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen