Ontwapenende Til: "Ik verafschuw de voetbalwereld soms wel"

16 december 2017, 10:35   Bijgewerkt: 16 december 2017, 10:42

Guus Til is een vreemde eend in de bijt in de voetbalwereld. De talentvolle middenvelder van AZ is altijd ontwapenend eerlijk in zijn antwoorden en heeft wederom opzien gebaard met een open interview. In conclaaf met het Algemeen Daglad heeft de AZ'er zijn mening geuit over de voetbalwereld en hij is niet mals in zijn bewoordingen. 

Die wereld is eigenlijk niet zijn wereld en al helemaal niet de wereld van zijn ouders. "Mijn vader leest de wedstrijdverslagen op az.nl. Voor de rest vinden ze het maar een vreselijke wereld. Ik begrijp dat wel", steekt hij van wal. "Het gaat om geld en status en daar heb ik zelf ook niks mee. Ik ben er natuurlijk mee opgegroeid sinds mijn twaalfde. Zet me er niet tegen af, maar verafschuw het soms wel."

Het 'normale' leven zou Til nog wel eens willen leven. "Soms mis ik het schoolleven wel. Dan heb je toch mensen om je heen die in meer normale omstandigheden leven. Die niet al absurd veel geld verdienen voor hun leeftijd. Ik zie auto's en horloges langskomen die helemaal niet in deze fase van je leven horen voor te komen. Dat staat heel ver af van hoe ik ben opgevoed. Ik ben opgevoed met de gedachte dat je op de wereld bent om de samenleving te helpen. Dat niet iedereen dezelfde mogelijkheden en kansen heeft."

Til, die dit seizoen al zes keer gescoord heeft, speelt zondag met AZ tegen Ajax.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen