Labyad kijkt verder: "Iedereen weet dat ik ambities heb"

16 december 2017, 09:35

Men moet nier raar opkijken als Zakaria Labyad de deur bij FC Utrecht in de zomer of zelfs al in de winterstop achter zich dicht gaat trekken. De clubtopscorer van de Domstedelingen ziet een stap omhoog wel zitten, zo geeft hij zelf aan tegen de NOS.

Labyad, die sinds het begin van dit jaar bij Utrecht speelt, staat dit seizoen op al op zeven treffers in de Eredivisie. "Ik ben van ver gekomen. Nu ben ik eindelijk fit en voel ik me goed", vertelt hij. "Binnen FC Utrecht weet iedereen dat ik mijn ambities heb. Natuurlijk is het altijd een moeilijke keuze om Utrecht te verlaten, omdat dit de club is in de stad waar ik geboren ben. Als kleine jongen is het altijd je droom om voor FC Utrecht te spelen. Maar wat is clubliefde? Ik zal niet doodgaan als ik hier vertrek."

Trainer Erik ten Hag is lovend over zijn spelmaker, maar wil niet zeggen dat Labyad te goed is voor FC Utrecht. "Dat klinkt zo denigrerend naar de rest, en zo moet je dat dus ook niet brengen. Zo zou je dus ook kunnen zeggen dat Ronaldo te goed is voor Real Madrid en Messi te goed voor Barcelona. Maar ze kunnen alleen maar uitblinken als het team goed functioneert", vindt de hoofdtrainer. "Niemand is groter dan de club. Dat geldt ook voor Zakaria Labyad. Maar dat het een geweldige speler voor ons is en dat de fans enorm van hem genieten, dat is wel duidelijk."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen