Fortuna de nieuwe koploper, Hulshoff-effect bij Cambuur

Fortuna de nieuwe koploper, Hulshoff-effect bij Cambuur

15 december 2017 – Fortuna Sittard is de nieuwe koploper van de Jupiler League. De ploeg van Sunday Oliseh won zelf op bezoek bij FC Den Bosch, terwijl NEC tegen Helmond Sport punten liet liggen. Achtervolgers Jong Ajax en De Graafschap lieten beiden een punt liggen, tegen respectievelijk FC Emmen en FC Oss.NEC - Helmond Sport
De 1-0 voorsprong die NEC in de pauze had opgebouwd tegen Helmond Sport, had eigenlijk verdubbeld moeten zijn. Arbiter Pol van Boekel keurde echter op ongelukkige wijze een doelpunt af van de thuisploeg (zie onder). Het was dan ook extra zuur voor de thuisploeg dat Giovanni Hiwat na de pauze de gelijkmaker aantekende, op aangeven van Grad Damen. En zo raakte de Nijmegenaren de koppositie kwijt aan Fortuna Sittard, want invaller Anass Achahbar kreeg de grote kans die hij kreeg niet tussen de palen (1-1). Wel heeft NEC nog altijd een wedstrijd minder gespeeld dan Fortuna en kan het bij een zege weer lijstaanvoerder worden.

FC Den Bosch - Fortuna Sittard
Een droomstart in Brabant bezorgde Fortuna Sittard een eenvoudige avond tegen FC Den Bosch. Binnen tien minuten stond een van de verrassingen van de Jupiler League op een comfortabele voorsprong, door treffers van Dries Saddiki en Djibril Dianessy. Het was aan keeper Kees Heemskerk en de misser van Finn Stokkers te danken dat het in de pauze nog altijd 'slechts' 0-2 was. Bij de derde goal van de Limburgers van Lisandro Semedo na goed een uur zag keeper Heemskerk er echter een stuk minder safe uit en die bal was een belangrijke. Nick Vossebelt had na ruim vijftig minuten spelen de spanning namelijk teruggebracht, terwijl Dennis Kaars in de eindfase ook nog scoorde. De gelijkmaker viel echter niet meer en nadat keeper Heemskerk mee naar voren ging, kon Dianessy in de slotseconde de 2-4 maken aan de andere kant.

De Graafschap - FC Oss
Hoewel De Superboeren een week vrij waren geweest in verband met de sneeuwval, waren ze niet energiek genoeg om tegen FC Oss voor rust al door te dringen. Met een knappe omhaal van Anthony van den Hurk was de ploeg van Henk de Jong nog het meest dichtbij, maar goals vielen er niet. Uiteindelijk leed de nummer vier van de Jupiler League daardoor puntverlies. Daryl van Mieghem maakte na een uur spelen weliswaar de openingstreffer, maar werd uiteindelijk geen matchwinner. Die eer was voor Mats Grotenberg die in de blessuretijd prachtig de gelijkmaker aantekende (1-1).

FC Emmen - Jong Ajax
In eigen huis had FC Emmen een voor hun doen volle bak met bijna vijfduizend toeschouwers. En zij zagen hoe FC Emmen lang op weg was naar een zege tegen concurrent Jong Ajax, de nummer drie van de Jupiler League. Cas Peters en Michiel Hemmen hadden de vroege voorsprong van de Amsterdammers, dankzij een eigen goal van Keziah Veendorp, ongedaan gemaakt en omgekeerd in een voorsprong. Maar Noa Lang bezorgde de gasten uiteindelijk toch nog een punt in Drenthe, twaalf minuten voor tijd (2-2). 

SC Cambuur - FC Dordrecht
Het Sipke Hulshoff-effect bij Cambuur is wederom zichtbaar. De oefenmeester is voor de derde keer interim-coach in Leeuwarden en nadat het eerste duel onder zijn leiding al werd gewonnen van Telstar, is daar tegen FC Dordrecht een goed vervolg aan gegeven. Daar was wel de hulp van Jafar Arias voor nodig, want hij miste op slag van rust een strafschop namens de bezoekers. In de tweede helft gaf de ploeg van Hulshoff gas en gingen zij over de bezoekers uit Dordrecht heen, door treffers van Issa Kallo, Xander Houtkoop en Ricardo Kip (3-0). Met name die tweede was van grote schoonheid.

Overige uitslagen:
Jong FC Utrecht - Telstar 0-1
FC Eindhoven - Go Ahead Eagles 3-2
MVV - Jong AZ 3-0
RKC Waalwijk - FC Volendam 1-3
Jong PSV - Almere City 3-2

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 16 juli 2018

  2. zondag 15 juli 2018