RKC Waalwijk
1 – 0
Willem II

Ten Hag hoopt op wisselwerking met fans tegen Heracles Almelo

Ten Hag hoopt op wisselwerking met fans tegen Heracles Almelo

15 december 2017 – FC Utrecht tegen Heracles Almelo is zondagmiddag een belangrijke wedstrijd in de strijd om de plekken om in het linkerrijtje. Erik ten Hag is vol vertrouwen dat zijn ploeg een goed resultaat gaat halen tegen de nummer negen van de Eredivisie."We willen het jaar op eigen veld goed afsluiten", vertelt de oefenmeester van FC Utrecht op de clubsite. "We willen nog één keer in 2017 een overwinning boeken in Stadion Galgenwaard. Er moet opnieuw die wisselwerking ontstaan tussen de ploeg en het publiek, zoals dat steeds vaker gebeurt. Tegenstanders vinden het weer vervelend om naar Stadion Galgenwaard te komen. We voelen ons hier sterk."

Een van die sterke aspecten op eigen bodem is, na de nederlaag tegen PSV althans, de uitstekende defensie. En die begint volgens Ten Hag niet pas achterin. "Het is juist goed dat iedereen in het team zich verantwoordelijk voelt voor het verdedigende aspect. We verdedigen als collectief en krijgen daardoor weinig kansen tegen. En als we een kans moeten toestaan, hebben we bovendien een goede keeper om op terug te vallen."

De blessurelijst van FC Utrecht en Heracles Almelo zijn beide erg lang. Want trainer John Stegeman kan in de Domstad nog altijd niet beschikken over een flink aantal verdedigers. Ook Robin Pröpper, hij leek al op de weg terug, sluit nog altijd niet aan. "Hij wil erg graag, maar het duel van zondag komt nog te vroeg voor hem", vertelde Stegeman op de clubsite.

Na de 3-2 overwinning op Sparta Rotterdam hoopt de coach op een goed vervolg in Utrecht. "Het wordt een zware opgave. Utrecht speelt goed voetbal, er zit veel beweging in de ploeg, het is een mix van ervaren en talentvolle spelers. Het grote nadeel is dat wij een kortere rustperiode hebben. Uit hebben we vaker last van fases dat we minder goed in de wedstrijd zitten. We zijn in de goede fases niet dominant genoeg geweest, we hadden de trekker eerder over moeten halen."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 17 januari 2021

  2. zaterdag 16 januari 2021