Assaidi twijfelgeval bij Twente, Vitesse wil lef tonen

15 december 2017, 17:22

Bij FC Twente is Oussama Assaidi een vraagteken voor de ontmoeting met Vitesse van aanstaande zaterdag. De buitenspeler ontbrak vrijdag op de training vanwege ziekte. Bij de tegenstander Vitesse hoopt trainer Henk Fraser.

Verbeek moet Assaidi mogelijk missen

Oussama Assaidi ontbrak vandaag op het trainingsveld. "Oussama heeft woensdag en donderdag gewoon getraind, maar was vanochtend ziek", sprak Gertjan Verbeek op de persconferentie. "We kijken morgen hoe fit hij is en of hij kan spelen."

Verbeek noemt tegenstander Vitesse een sterke opponent. "Een ploeg met een goede mix en veel kwaliteiten voorin", zegt de coach, die met zijn ploeg dinsdag won bij NAC Breda. "Tim Matavz is aan zijn tweede jeugd begonnen en is bij iedere doelpoging betrokken. Op het middenveld hebben ze veel creativiteit en kunnen ze kiezen uit goede spelers. Wij zullen elke wedstrijd tot de bodem moeten gaan om drie punten te pakken. Daarnaast moeten we minder naïef zijn. Als er niet meer in zit dan een punt, dan moet je die over de streep trekken."

Fraser wil zijn ploeg lef zien tonen

Henk Fraser, die Thomas Bruns moet missen vanwege een schorsing, wil dat zijn ploeg initiatief gaat nemen in Enschede. Drie dagen geleden speelde zijn ploeg gelijk tegen Willem II. "Eerlijk gezegd heb ik nog wel wat gemengde gevoelens. Aan de ene kant heb ik nog steeds de pest in van de wedstrijd tegen Willem II. Aan de andere kant weet je dat je nog twee wedstrijden hebt tot de winterbreak en wil je de winterstop wel in gaan met een goed gevoel."

Fraser verwacht een heet avondje in Enschede. "FC Twente is, net zoals Willem II, een ploeg die vecht voor elke meter. Het zijn dus absoluut lastige wedstrijden. Het allerbelangrijkste voor mijn ploeg is om lef te tonen. Als we lef tonen komen we aan het voetballen en dan zijn we op ons best."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen