Vd Gaag ziet belangrijk duel, Faber wil lijn doortrekken

15 december 2017, 16:22

In het rechterrijtje van de Eredivisie staat er met Excelsior en FC Groningen een belangrijk treffen op de rol. Beide clubs staan momenteel op zeventien punten en hopen zondagmiddag een slag te slaan. Excelsior is wel weer toe aan een zege, Groningen wil de lijn van de wedstrijd tegen PSV doortrekken.

Excelsior wil winnen

Excelsior verloor de laatste vijf eredivisiewedstrijden en wil tegen Groningen weer eens een zege boeken. "FC Groningen en FC Twente zijn allebei ploegen die in het rechterrijtje staan en dus op dit moment concurrenten zijn van ons'', kijkt Mitchell van der Gaag vooruit naar de laatste twee wedstrijden van het jaar. "Je ziet de laatste weken dat het snel kan veranderen op de ranglijst. Wij moeten sowieso elke tegenstander met respect benaderen, want wij kunnen niet zo maar van iemand winnen.''

Donderdag verloor Excelsior met 3-1 bij Ajax. "We hebben het Ajax in elk geval moeilijk gemaakt,'', zegt de coach. "We hebben gevoetbald als we konden voetballen, hebben kansen gehad, maar het was nog niet goed genoeg om daar een punt te halen.'' Excelsior kan overigens niet beschikken over de geschorste Ryan Koolwijk.

Opsteker voor Groningen

FC Groningen pakte woensdag een knap punt tegen PSV.  Mede daardoor is het gevoel bij Ernest Faber goed. "Na rust hadden we de diepgang in ons spel een stuk beter voor elkaar. We hadden ook een klein beetje geluk en het zat ons deze keer mee. De ontlading in het stadion en bij de groep was groot. We waren zeer blij en hadden dit ook wel even een keer nodig. Zo'n resultaat tegen PSV is een enorme opsteker."

Faber is tevreden over de manier waarop zijn ploeg zich terugknokte tegen PSV. "Als het een keer niet lukt om er voetballend doorheen te komen, dan is de afwisseling met opportunistisch spel erg belangrijk. Excelsior heeft een stugge ploeg die moeilijk te bespelen is. Ze houden het veld klein en kunnen vanuit een gesloten organisatie plotseling toeslaan." Aan de kant van Groningen is Oussama Idrissi geschorst.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen