Keizer puzzelt met basis: "Zeefuik op dit moment verder"

Keizer puzzelt met basis: "Zeefuik op dit moment verder"

15 december 2017 – Voor Ajax staat zondag de belangrijke wedstrijd tegen AZ op het programma. De Amsterdammers kunnen bij winst drie punten voor komen op de Alkmaarders. Hoewel Marcel Keizer met de nodige personele problemen kampt, heeft de trainer er vertrouwen in.Na het treffen met PSV krijgt Ajax zondag direct weer een topper voor de kiezen. "We hebben een gelijk aantal punten. PSV en Feyenoord zijn de toppers in de Eredivisie, maar AZ is daar dit seizoen bijgekomen. We moeten maximaal gemotiveerd zijn om resultaat te behalen. Dat zullen zij ook zijn. We zijn nu veel positiever en dat is ook logisch omdat je op vijf punten staat. De power en de passie bij de jongens is geweldig om te zien. Ik hoopt dat we dat zondag weer kunnen brengen", zegt de Ajax-trainer tijdens de persconferentie.

Keizer moet vooral achterin flink puzzelen door blessures en mist daarnaast ook de geschorste aanvoeder Joël Veltman. Over de opstelling wil de trainer nog niks kwijt. "Maar ik kan wel zeggen dat Lasse Schöne zondag aanvoerder is." Ook Mitchell Dijks lijkt een basisplaats te krijgen vanwege de blessuregevallen. De verdediger is net teruggekeerd van een blessure. "Het lijkt me moeilijk voor hem, maar hij stond er tegen Excelsior wel. Gelukkig is hij op tijd fit."

Door de blessure van Maximilan Wöber  en de schorsing van Veltman moet Keizer waarschijnlijk een talent de kans geven. De keuze lijkt te vallen op Deyovaisio Zeefuik. "Hij heeft het verdedigen bij Ajax al onder de knie, dat is bij Luis Orejuela nog een puntje. Ik vind dat Zeefuik op dit moment verder is. Orejuela heeft moeite met de taal, voor de coaching is dat wel vervelend", legt de trainer uit.

Blessures
Over de blessure van Wöber kon Keizer nog niet veel duidelijkheid geven. Hij wordt vrijdagmiddag nog onderzocht in het ziekenhuis. De wedstrijd tegen AZ komt ook voor de geblesseerde Amin Younes nog te vroeg. "Hij is voor een onderzoek in Duitsland en zit daar nog steeds. Er is nog niets over bekend."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 24 januari 2019

  2. woensdag 23 januari 2019