Transferweekje: Van Persie kan naar MLS, Ajax de markt op

15 december 2017, 13:33

Transfergeruchten blijven op volle toeren komen. Door de bomen kunnen we soms het bos niet meer zien, maar het ene gerucht is uiteraard serieuzer dan de ander. Daarom heeft FCUpdate.nl de wekelijkse transferrubriek 'Transferweekje' gelanceerd. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Ajax jaagt op Deense middenvelder

Mathias Jensen staat nadrukkelijk in de belangstelling van Ajax. De 21-jarige middenvelder van FC Nordsjaelland wordt al langere tijd in de gaten gehouden door de Amsterdamse club. Dat heeft topscout John Steen Olsen bevestigd tegenover BT. "Ik ben verschillende keren bij de club geweest en er spelen meerdere dingen", reageert hij. Directeur Carsten V. Jensen van de Deense club laat weten dat er meerdere clubs geïnteresseerd zijn in het talent. Jensen is de aanvoerder van Denemarken Onder-21.

Gustafson niet bezig met Feyenoord-terugkeer

Simon Gustafson wordt dit seizoen verhuurd aan Roda JC en is niet van plan om eerder terug te keren bij Feyenoord. De de club heeft de optie om de Zweed, die inmiddels op vijf goals en drie assists staat in Kerkrade, in de winterstop terug te halen naar Rotterdam. "Ik ga er vanuit dat ik het hele seizoen hier zal spelen", zegt hij tegen Fotbollskanalen. Vorig seizoen kwam de middenvelder bij Feyenoord nauwelijks in de plannen van trainer Giovanni van Bronckhorst voor.

NAC gaat de markt op

In de strijd tegen degradatie gaat NAC Breda proberen om zich te versterken. De club uit Brabant is van plan om in de winterstop twee nieuwe spelers te halen, bericht Omroep Brabant. Er zijn nog geen namen bekend, maar het lijkt te gaan om een spits en een creatieve middenvelder. NAC staat momenteel zestiende in de Eredivisie. 

Van Persie kan naar VS vertrekken

Robin van Persie heeft de optie om te vertrekken naar de Verenigde Staten, zo weet het Turkse Fanatik te melden. Ook clubs uit China hebben oren naar de komst van Van Persie. De aanvaller zit bij Fenerbahçe op een zijspoor, waardoor een transfer naar Amerika of China uitkomst zou kunnen bieden.

Griezmann kan Atlético Madrid verlaten

Antoine Griezmann tekende onlangs een nieuw contract bij Atlético Madrid, maar we moeten niet raar opkijken als hij de Spaanse club alsnog gaat verlaten. Trainer Diego Simeone heeft bevestigd dat de Fransman de club kan verlaten bij een speciale en grote kans. "Natuurlijk vertrekt hij een keer, net als Diego Costa en Arda Turan dat ooit deden", zei de oefenmeester tegen L'Equipe.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen