Basisplaats lonkt voor Dijks: "Degelijke wedstrijd gespeeld"

15 december 2017, 12:21

Mitchell Dijks zat voor het duel met Excelsior (3-1 winst) na lange afwezigheid wegens een blessure weer bij de selectie. De verdediger kreeg direct een invalbeurt toen Maximilan Wöber geblesseerd raakte. Het waren zijn eerste speelminuten sinds september.

"Het voelt heerlijk om weer minuten te maken. In de vijfde minuut moest ik al gaan warmlopen. Ik werd door de fans met applaus onthaald, dat doet me erg goed. Ik ben erg blij dat ik weer minuten heb kunnen maken", zegt Dijks op de website van Ajax. "Op een gegeven moment kwam ik erin en na een paar minuten voelde ik me gewoon weer lekker op het veld. Dan gaat het weer vanzelf. Ik denk dat ik een degelijke tot goede wedstrijd heb neergezet."

De 3-4-3-formatie van Ajax betekent ook dat Dijks zijn spel iets moet aanpassen. "We staan vaak met drie spelers achterin omdat Frenkie de Jong vaak doorschuift. Ik hou natuurlijk van diepgang. Maar nu moet ik met de rem erop spelen, eerst mijn verdedigende taken uitvoeren. De trainer hamert daar ook op", zegt de verdediger, voor wie een basisplaats tegen AZ lonkt. "De wedstrijd tegen AZ is heel erg belangrijk, we staan gedeeld tweede. Het is een belangrijke wedstrijd, maar ik denk dat Ajax goed onder druk kan presteren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen