'Infantino speelde rol bij Turks corruptieschandaal'

15 december 2017, 08:58

FIFA-voorzitter Gianni Infantino heeft zeer waarschijnlijk een rol gespeeld bij de strafverlaging die Fenerbahçe kreeg na een corruptieschandaal in 2011. Hij was destijds werkzaam als secretaris-generaal van de UEFA. Dat melden The Guardian en Le Monde.

De dagbladen kwamen met een gezamenlijke publicatie in samenwerking met het onderzoeksbureau Follow The Money. Fenerbahçe werd in seizoen 2010/2011 landskampioen door enkele overwinningen te kopen. Daarop had de Turkse bond TFF de club eigenlijk terug moeten zetten naar het tweede niveau. Fenerbahçe mocht echter actief blijven in de Süper Lig en werd alleen uitgesloten in Europees verband. Daarnaast kreeg voorzitter Aziz Yildirim een gevangenisstraf. De publicisten stellen een briefwisseling in handen te hebben waaruit blijkt Infantino akkoord ging met de strafverlaging van Fenerbahçe. 

Volgens Follow The Money gaf Infantino dit advies aan de Turkse voetbalbond uit politiek belang. De 47-jarige Zwitser werd begin 2016 gekozen als voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA. Hij volgde daarmee zijn landgenoot Sepp Blatter op.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen