Sparta komt twee keer terug van achterstand, maar verliest

14 december 2017, 20:29

Heracles Almelo heeft donderdagavond alweer de vierde thuisoverwinning in competitieverband op rij geboekt. De Almeloërs leken na de eerste helft tegen Sparta op een eenvoudige overwinning af te koersen, maar de Rotterdammers herstelden zich knap na een belabberde eerste helft en wisten tot twee keer toe een achterstand goed te maken. Een verdiend punt voor De Kasteelheren leek aanstaande, maar Vincent Vermeij bezorgde Heracles in de spannende slotfase toch nog de zege.

Voor Michel Breuer was de wedstrijd op voorhand al een bijzondere. De 37-jarige Sparta-aanvoerder begon aan zijn vijfhonderdste wedstrijd in het betaalde voetbal. Breuer speelde echter een negatieve hoofdrol bij de vroege openingstreffer door Dries Wuytens volledig uit het oog te verliezen. De Belg kon hierdoor eenvoudig de vrije trap van Brandley Kuwas binnenkoppen: 1-0.

Beide ploegen werkten een trage eerste helft af, waarin wel kansen over en weer vielen. De grootste waren voor Heracles, maar Vermeij had tot twee keer toe weinig geluk met een kopbal en raakte de bal kwijt toen hij doelman Roy Kortsmit wilde omspelen. De spits werd bovendien over het hoofd gezien nadat hij samen met aanvoerder Joey Pelupessy alleen op Kortsmit af kon: Pelupessy ging voor eigen succes en stuitte op Kortsmit.

Sparta toonde zich bijzonder kwetsbaar bij spelhervattingen en maakte ook aan de bal weinig indruk, maar kreeg wel kansen op de gelijkmaker. Robert Mühren schoot echter twee keer in kansrijke positie recht op Bram Castro af en Ryan Sanusi kwam net te kort om een gevaarlijke voorzet van Deroy Duarte in te schieten, waardoor Heracles met 1-0 de rust in kon gaan.

Die voorsprong was echter na één minuut in de tweede helft alweer verdwenen. Craig Goodwin stuurde Sherell Floranus weg aan de linkerkant en Nick Proschwitz liep de strakke voorzet van de linksback binnen: 1-1. De Kasteelheren probeerden meteen door te drukken, maar Castro redde op afstandsschoten van Goodwin en de halverwege ingevallen Loris Brogno.{image[323026][right-half][]}

Castro moest in het vervolg van de tweede helft ook nog ingrijpen op een schot van Mühren en een kopbal van Duarte. Heracles schrok wakker, zocht nadrukkelijker de aanval en kwam een kwartier voor tijd opnieuw op voorsprong. De ingevallen Brami Darri hield na een scherpe counter het overzicht en bediende Reuven Niemeijer, die met een kiezelhard schot de bovenhoek vond.

Nog geen twee minuten later stond het echter alweer gelijk. Brogno legde de bal panklaar neer bij de tweede paal, waar Proschwitz met een tegendraadse kopbal zijn tweede doelpunt van de avond aantekende: 2-2. Beide ploegen zochten in de spannende slotfase de aanval: Brogno schoot over via de lat, maar Heracles had het laatste woord. De thuisploeg brak met vier man door de Sparta-verdediging heen en invaller Sebastian Jakubiak legde breed op Vermeij: 3-2.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen