WK-organisator Qatar onderuit tegen tiental Liechtenstein

WK-organisator Qatar onderuit tegen tiental Liechtenstein

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

14 december 2017 – Qatar mag in 2022 voor het eerst deelnemen aan het wereldkampioenschap voetbal. Niet omdat het zich gekwalificeerd heeft, maar omdat het de organisatie toegewezen heeft gekregen. Wat het niveau van de nationale voetbalploeg betreft moet er nog veel gebeuren, zo bewees Liechtenstein (1-2) donderdag nog maar eens.

Liechtenstein staat nou bepaald niet bekend als een groot voetballand. De voorbije WK-kwalificatie haalde het in een groep met Spanje, Italië, Albanië, Israël en Macedonië nul punten en wist het maar een keer te scoren. Op bezoek bij Qatar liep het echter compleet anders.

Het land uit het Midden-Oosten opende vroeg de score via Ahmed Yaser, maar daarna ging het mis toen Dennis Salanovic na een halfuur gelijkmaakte. Een rode kaart voor de bezoekers leek Qatar nog te kunnen helpen, maar vlak voor tijd kreeg Liechtenstein een strafschop, die ook als klap op de vuurpijl ook nog benut werd door Michele Polverino.

Reacties

gerelateerd