Ten Cate trots op prestatie van Al-Jazira: "We waren dichtbij"

Ten Cate trots op prestatie van Al-Jazira: "We waren dichtbij"

14 december 2017 – Henk ten Cate was met zijn Al-Jazira woensdagavond heel dichtbij een enorme stunt tegen Real Madrid. In de eerste helft had zijn ploeg het betere van het spel en had het zelfs op 2-0 voorsprong kunnen komen. Hoewel De Koninklijke uiteindelijk met 1-2 won, was de oefenmeester zeer tevreden over zijn ploeg."Voor het eerst in mijn leven heb ik applaus gehad tijdens een persconferentie", sprak een zeer trotse Ten Cate tijdens diezelfde persconferentie. "Die jongens hebben het geweldig gedaan. Nadat wij 2-0 leken te maken, dacht ik: het zal toch niet?", aldus de coach, die vervolgens zag hoe de treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel van Mbark Boussoufa.

Hoewel Ten Cate graag voor een verrassing had gezorgd, legt hij zich uiteindelijk wel neer bij het resultaat. "Achteraf heeft wel het beste team gewonnen. Dit WK verdient natuurlijk ook een finale Real-Gremio. Maar we waren dichtbij een stuntje."

In de tweede helft moest de Nederlandse coach overigens tijdelijk naar de kleedkamers om een sanitaire stop te maken. "Ik had veel water gedronken, het was erg warm. Dit is me niet vaak overkomen", vertelde Ten Cate, die zich nu opmaakt voor de troostfinale tegen Pachuca. 

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 18 oktober 2018

  2. woensdag 17 oktober 2018