Molenaar vindt dat Roda JC beter moet gaan voetballen

14 december 2017, 08:41

Robert Molenaar vindt dat zijn ploeg beter moet gaan voetballen om overeind te blijven in de wedstrijden van de Eredivisie. In duels zoals met ADO Den Haag (3-2) moeten de Limburgers zich nadrukkelijker gaan bemoeien met het spel. "Dan krijgen we meer aandeel in de wedstrijd en hoeven we minder te verdedigen."

Hoewel de coach vond dat zijn elftal gedurende de wedstrijd te veel achteruit werd gedrukt door ADO Den Haag, gaf Roda JC niet heel veel weg in de Hofstad. "Maar toch moeten we drie doelpunten incasseren", wist de coach tegenover FOX Sports. "Ze komen terug in de wedstrijd met een schot uit de tweede lijn en een teruggebrachte corner maakt vervolgens het verschil."

Volgens Molenaar had zijn elftal recht gehad op meer. "Een puntje was qua kansenverhouding een prima beeld geweest. Maar wij moeten beter gaan voetballen, zodat we minder hoeven te verdedigen. Toch ben ik tevreden over hoe weinig we hebben weggegeven."

Ook zag de coach goede dingen van zijn elftal bij de openingsgoal. "Vanuit ons speelplan maakten we de 1-0. Dat hebben we goed van de theorie naar de praktijk gebracht. Maar daarna tonen we te veel respect voor de tegenstander."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen