Padt vreesde na snelle achterstand voor FC Utrecht-scenario

Padt vreesde na snelle achterstand voor FC Utrecht-scenario

14 december 2017 – Toen Sergio Padt na vijf minuten in de fout ging en Marco van Ginkel de score opende, leek FC Groningen een zware avond tegemoet te gaan tegen PSV. Dat leek zeker het geval toen de koploper tien minuten later ook de 0-2 maakte. Toch sloeg een vechtend Groningen erin om een punt te halen (3-3), wat zorgde voor enorme vreugde bij heel Groningen en in het bijzonder Sergio Padt. De keeper vreesde na de beginfase namelijk voor een 'FC Utrecht-scenario'.

"Fout speelt wel in je hoofd"

Na het eindsignaal van arbiter Bas Nijhuis knalde Sergio Padt uit dolle vreugde een bal het stadion uit. De ontlading was groot bij Groningen, dat het punt vond voelen als een overwinning. "Ja, omdat het in de laatste minuut gebeurt voelt het wel als drie punten", zegt Padt tegen FCUpdate.nl. De keeper ging al vroeg in het duel de mist in bij een afstandsschot van Van Ginkel. Mede daardoor was de vreugde na het duel groot. "Er was toch wel ontlading. Ik weet dat ik er bij de eerste goal niet echt lekker bijzat. Ga dan nog maar eens 85 minuten voetballen. Het speelt wel in je hoofd, maar ik ben ervaren genoeg om dat om te zetten."Padt was blij met de manier waarop hij zich herstelde. Met enkele fraaie reddingen hield hij zijn ploeg op de been. "Als mensen na mijn fout binnen zijn gekomen, dan hebben ze niet aan me kunnen zien dat ik een fout had gemaakt", stelt de goalie. "Voor mijn gevoel straalde ik dat uit. Ik ben belangrijk geweest voor de ploeg en de 3-3 geeft dan wel een bepaalde ontlading. Ook bij mij."

Een Utrecht-scenario in Groningen

Al snel na de 0-1 van Van Ginkel maakte Bart Ramselaar de 0-2. De gedachten van Padt schoten daardoor meteen naar 24 september, toen PSV uit bij FC Utrecht met 1-7 won. "Na de 0-2 spookten er wel bepaalde zaken door mijn hoofd. Bij FC Utrecht tegen PSV liep het toen echt uit de hand. Je weet dat PSV op deze manier in zijn element komt. Ze komen op voorsprong en kunnen dan heel goed counteren en de ruimtes bespelen. Dat speelt dan wel in je achterhoofd."

Een 'Utrecht-scenario' voltrok zich dus niet, aangezien Groningen in de tweede helft knap langszij kwam. Dat had het mede te danken aan de impulsen van Lars Veldwijk en Mimoun Mahi, die in de rust in de ploeg werden gebracht en voor de nodige reuring zorgden. Padt wil de twee aanvallers echter niet alle credits geven. "Het is niets ten nadele van de andere spelers, want zij kunnen ook een goed niveau halen. Tom van Weert heeft dat tegen Roda laten zien. Lars is nu prima ingevallen en heeft laten zien dat hij ook klaar is om te spelen. We hebben een heel goed team en hij heeft het de trainer moeilijk gemaakt. Er is concurrentie in de ploeg en dat is normaal."

Goede reeks

Groningen was dit seizoen behoorlijk wisselvallig, maar lijkt zo kort voor de winterstop nog op te bloeien. Padt is daar uiteraard blij mee. "We laten de laatste vijf wedstrijden zien dat er een stijgende lijn is. We zijn nu vier wedstrijden ongeslagen. Ik denk dat we een goede reeks aan het pakken zijn en dat komt op het goede moment."

Door: Remco Jacobi

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 16 juli 2018

  2. zondag 15 juli 2018