Padt vreesde na snelle achterstand voor FC Utrecht-scenario

14 december 2017, 10:16   Bijgewerkt: 14 december 2017, 10:30

Toen Sergio Padt na vijf minuten in de fout ging en Marco van Ginkel de score opende, leek FC Groningen een zware avond tegemoet te gaan tegen PSV. Dat leek zeker het geval toen de koploper tien minuten later ook de 0-2 maakte. Toch sloeg een vechtend Groningen erin om een punt te halen (3-3), wat zorgde voor enorme vreugde bij heel Groningen en in het bijzonder Sergio Padt. De keeper vreesde na de beginfase namelijk voor een 'FC Utrecht-scenario'.

"Fout speelt wel in je hoofd"

Padt was blij met de manier waarop hij zich herstelde. Met enkele fraaie reddingen hield hij zijn ploeg op de been. "Als mensen na mijn fout binnen zijn gekomen, dan hebben ze niet aan me kunnen zien dat ik een fout had gemaakt", stelt de goalie. "Voor mijn gevoel straalde ik dat uit. Ik ben belangrijk geweest voor de ploeg en de 3-3 geeft dan wel een bepaalde ontlading. Ook bij mij."

Een Utrecht-scenario in Groningen

Al snel na de 0-1 van Van Ginkel maakte Bart Ramselaar de 0-2. De gedachten van Padt schoten daardoor meteen naar 24 september, toen PSV uit bij FC Utrecht met 1-7 won. "Na de 0-2 spookten er wel bepaalde zaken door mijn hoofd. Bij FC Utrecht tegen PSV liep het toen echt uit de hand. Je weet dat PSV op deze manier in zijn element komt. Ze komen op voorsprong en kunnen dan heel goed counteren en de ruimtes bespelen. Dat speelt dan wel in je achterhoofd."

Goede reeks

Groningen was dit seizoen behoorlijk wisselvallig, maar lijkt zo kort voor de winterstop nog op te bloeien. Padt is daar uiteraard blij mee. "We laten de laatste vijf wedstrijden zien dat er een stijgende lijn is. We zijn nu vier wedstrijden ongeslagen. Ik denk dat we een goede reeks aan het pakken zijn en dat komt op het goede moment."

Door: Remco Jacobi

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen