Ten Hag blij met zege op 'onaangename tegenstander'

13 december 2017, 23:57

FC Utrecht won woensdagavond nipt met 0-1 van VVV-Venlo. Door het gelijkspel van Feyenoord stijgt de ploeg van Erik ten Hag naar plek vijf op de ranglijst. De trainer was tevreden over zijn ploeg en had als enige opmerking dat de score hoger had kunnen uitvallen.

Utrecht kwam binnen een half uur spelen op voorsprong. "Ik was positief verbaasd over hoe we die wedstrijd aannamen. In de eerste fase van de partij speelden we uitstekend spel. Het veldspel was prima en leidde tot aantal mogelijkheden. Dat leverde de 0-1 op en in die fase van de wedstrijd was dat meer dan verdiend", reageert de trainer op de clubwebsite.

Maar na de 0-1 slaagde Utrecht er niet in om door te zetten. "VVV is een soort kameleon en kan diverse gedaantes aannemen. Daarin gingen wij te veel mee. VVV gaf wat meer druk. Wij waren niet in staat om onder die druk balbezit te houden. Dat is een vervolgstap die we moeten zetten", blikt Ten Hag terug. "Vanuit counters konden we wat doen en kregen we mogelijkheden. De kansen die je dan krijgt, moet je killen. Dat deden we niet. Onder de streep ben ik ontzettend tevreden met deze overwinning tegen een heel onaangename tegenstander. En dat bedoel ik positief."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen