Te Wierik dankt 'gouden linker' en de Veltman-methode

14 december 2017, 08:06   Bijgewerkt: 14 december 2017, 10:30

Al vroeg in de wedstrijd keek FC Groningen tegen koploper PSV tegen een 0-2 achterstand aan, maar in de tweede helft resulteerde een prachtige comeback uiteindelijk in een 3-3 gelijkspel. Verdediger Mike te Wierik deed het Noordlease Stadion ontploffen met de gelijkmaker in blessuretijd. Het succes van de man van de wedstrijd? Zijn gouden linker en de Joël Veltman-methode.

Scheidsrechter Bas Nijhuis liet na de 3-3 in blessuretijd nog even doorspelen, maar de fans van FC Groningen hadden de ogen allang niet meer gericht op het veld. Supporters rolden over elkaar heen van geluk en bereikten een roes die pas minuten na het laatste fluitsignaal enigszins tot bedaren kwam. Dat de stadionspeaker met opgewonden stem Te Wierik direct tot matchwinner bombardeerde, was tekenend voor de Groningse feestvreugde.

"Ik ben er nog steeds beduusd van"

De man van de 3-3 stond even later met een glimlach van oor tot oor de pers te woord. Op de vraag of er een lekkerder gevoel bestaat in het voetbal, had de verdediger een duidelijk antwoord. "Voor mij niet! Ja, misschien als je ook nog de winnende maakt. Maar nee, dit voelt als een overwinning. Ik ben er nog steeds een beetje beduusd van, want zo vaak scoor ik niet. Dit is wel heel lekker", jubelt hij tegenover FCUpdate.nl.

Dat Groningen zich zo wist te revancheren voor een ondermaatse eerste helft, was knap. Al snel stond er door goals van Marco van Ginkel en Bart Ramselaar een 0-2 stand op het bord. "De eerste helft was gewoon niet goed en PSV heeft daar goed van geprofiteerd. In de tweede helft klapten we er vol op en dan zie je toch dat PSV het moeilijk heeft. Het is voor ons een compliment dat zij gingen tijdrekken. In de tweede helft kregen we meer grip en we kantelden de wedstrijd. We stonden beter en kwamen beter in de duels. Dan zie je dat wij ook goede spelers hebben die meedogenloos kunnen zijn. Dan is het ook voor PSV lastig om hier te voetballen."

De Veltman-methode

Te Wierik liet zich in de slotfase van zijn beste kant zien door te scoren, maar richtte zich verdediger uiteraard op zijn verdedigende taken. Hij kreeg daarbij hulp van Joël Veltman. De Ajacied joeg de aanvallers van PSV afgelopen zondag tegen zich in het harnas en lanceerde daarmee onbedoeld lesmateriaal voor Te Wierik. Hij hanteerde woensdag hetzelfde strijdplan.

Voor Groningen is de remise het tweede gelijkspel in drie dagen tijd, al voelen beide remises totaal anders. Bij Roda JC (2-2) werden er in de sneeuw twee punten verspeeld, tegen PSV werd er een punt gewonnen. "We hebben nu acht punten gepakt in de laatste vijf wedstrijden. Tegen Roda waren we veel beter toen de sneeuw weg was. Maar daar kunnen we ons niet achter verschuilen, want zowel Roda als Groningen speelde in de sneeuw. Roda ging er beter mee om dan wij."

"Sneeuw of geen sneeuw, je moet spelen"

Over de sneeuwwedstrijd in Kerkrade heeft Te Wierik een duidelijke mening. Hij is blij dat het duel niet afgelast werd. "Ik heb geen zin om nog een keer vier uur in de bus te zitten. Dat was mijn hoofdreden. Sneeuw of geen sneeuw, je moet gewoon voetballen. Punt. Je moet het ermee doen. Achteraf hadden ze beter op Buienradar moeten kijken en hadden ze het beter een uur kunnen verschuiven. Dat is misschien iets voor de volgende keer", knipoogt hij richting de KNVB.

Groningen is vandaag vrij en richt de focus nu op het treffen met Excelsior. Dat duel is de voorlaatste wedstrijd voor de winterstop. "Dat wordt een hele belangrijke wedstrijd voor ons. We willen het nu goed afsluiten in de laatste twee wedstrijden en dan staan we er hopelijk weer helemaal bij."

Door: Remco Jacobi [photo,110827,left,]

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen