PSG verder in League Cup, Lyon uitgeschakeld

13 december 2017, 23:18

Paris Saint-Germain gaat verder in de League Cup na een eenvoudige overwinning op Strasbourg. Het werd 2-4 voor de formatie van Unai Emery. Het Olympique Lyon van Memphis Depay en Kenny Tete is wel uitgeschakeld. Montpellier was met maar liefst 4-1 te sterk.

PSG-Strasbourg

Emery koos ervoor om tegen Strasbourg enkele van zijn basisspelers rust te gunnen Zo zat Neymar vanwege familieomstandigheden helemaal niet bij de selectie en kwamen Edinson Cavani in Kylian Mbappé als invallers binnen de lijnen. PSG werd na twaalf minuten in het zadel geholpen toen Yoann Salmier de bal in eigen doel werkte. Angel Di Maria verdubbelde even later de score. Jeremy Grimm maakte voor rust nog wel de aansluitingstreffer.

PSG kwam echter geen moment in de problemen en Daniel Alves zorgde er na een uur voor dat de marge weer twee was. Een kwartier later werd het via Julian Draxler ook nog 1-4. Twee minuten voor tijd deed Strasbourg nog iets terug via Jeremy Blayac, maar de zege van PSG kwam nooit in gevaar.

Montpellier-Lyon

Ook bij Lyon kregen enkele reservespelers de kans. Memphis begon daardoor op de bank, maar Tete had wel een basisplaats. Er leek niets aan de hand voor Lyon toen Myziane Maolida de bezoekers na elf minuten spelen op voorsprong zette. Tien minuten en twee treffers van Souleymane Camara later waren de rollen echter omgedraaid. Solomon Sambia maakte er voor rust zelfs nog 3-1 van.

Na de pauze was Lyon niet in staat om iets terug te doen. Ook Memphis kon als invaller niks meer voor zijn ploeg betekenen. Vier minuten voor tijd kreeg Montpellier ook nog een strafschop toegewezen. Kevin Berigaud bepaalde vanaf elf meter de stand op 4-1.

Lille-Nice

OGC Nice heeft de volgende ronde van de League Cup bereikt. Tegen Lille waren daar wel strafschoppen voor nodig. Luiz Araujo opende na zeven minuten de score voor Lille, waar Anwar El Ghazi in de basis begon. Na rust kwam Nice weer op gelijke hoogte dankzij een doelpunt van Mario Balotelli. In de resterende minuten werd er vervolgens niet meer gescoord, waardoor strafschoppen noodzakelijk waren. In de penaltyreeks was Nice vervolgens met 2-3 te sterk.