United en Tottenham boeken zege, Liverpool gelijk

13 december 2017, 23:05

Manchester United is erin geslaagd in het spoor van koploper Manchester City te blijven. In eigen huis werd een nipte 1-0 overwinning op AFC Bournemouth geboekt. Ook nummer vier Tottenham Hotspur wist woensdagavond te winnen. Brighton & Hove Albion werd met 2-0 verslagen.

Manchester United-Bournemouth

Manchester United heeft een achterstand van elf punten op koploper City en weet dat het zich niet nogmaals een nederlaag kan veroorloven. Tegen Bournemouth had de ploeg van José Mourinho het echter niet makkelijk. Op aangeven van Juan Mata zette Romelu Lukaku de thuisploeg na 25 minuten spelen op voorsprong. 

Na rust slaagde United er echter niet in om de voorsprong te verdubbelen. In de slotfase was het zelfs Bournemouth dat het dichtst bij een doelpunt was. Jermain Defoe had de 1-1 op zijn schoen, maar David De Gea verrichte een goede redding en hield zijn team zo in de race. Nathan Aké speelde aan de kant van Bournemouth de gehele negentig minuten.

Tottenham Hotspur-Brighton

Tottenham Hotspur won in eigen huis vrij eenvoudig van Brighton. De nummer vier op de ranglijst kreeg in de eerste helft goede kansen via onder anderen Harry Kane en Heung-Min Son, maar de bal ging er telkens niet in. Vijf minuten voor rust lukte het alsnog. Serge Aurier opende de score voor Tottenham.

Ook na rust eenzelfde verhaal. De beste kansen waren voor Tottenham, maar opnieuw liet een doelpunt lang op zich wachten. Drie minuten voor tijd kreeg Tottenham een vrije trap toegewezen op een goede plek. Christian Eriksen ging achter de bal staan en leverde de bal perfect af bij Son, die vervolgens de 2-0 binnenkopte. Dat betekende ook direct de eindstand.

Liverpool-West Bromwich Albion

Liverpool is er niet in geslaagd om drie punten te pakken tegen West Bromwich Albion. Na negentig minuten stond er nog altijd 0-0 op het scorebord. Beide ploegen hadden in de eerste helft een grote kans om op voorsprong te komen. Roberto Firmino zag zijn schot net naast gaan terwijl Hal Robson-Kanu West Bromwich op 0-1 had kunnen zetten. Hij raakte echter de lat.

Ook na rust wilde de bal voor Liverpool er niet in en de tijd begon te dringen. Met nog zeven minuten te gaan miste Dominic Solanke nog een heel goede kans op de 1-0. Gescoord werd er echter niet en dus zakt Liverpool naar plek vijf op de ranglijst.

West Ham-Arsenal

Ook Arsenal is er niet in geslaagd om in de midweekse speelronde drie punten te pakken. Op bezoek bij West Ham United bleef het 0-0. Zowel in de eerste als in de tweede helft waren de beste kansen voor Arsenal, maar scoren deed de ploeg van Arsène Wenger niet. Arsenal heeft daardoor na zeventien speelronden dertig punten en staat daarmee op plek zeven.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen