Plotselinge scoringsdrift Lex Immers nekt Roda JC

Plotselinge scoringsdrift Lex Immers nekt Roda JC

13 december 2017 – Roda JC blijft op de laatste plaats staan in de competitie. De ploeg uit Kerkrade deed een uur lang niet onder voor ADO Den Haag, maar liet de punten toch weer glippen. Lex Immers leidde de terugkeer in met zijn eerste twee goals van dit seizoen, alvorens invaller Erik Falkenburg Den Haag toch liet juichen: 3-2.De wedstrijd in Den Haag bewees dat de krachtsverschillen tussen de nummer acht (ADO) en achttien (Roda) van de ranglijst helemaal niet zo groot zijn. Het team dat voor het duel op een plek stond die recht geeft op het spelen van play-offs voor Europees voetbal kon zich nauwelijks onderscheiden van de hekkensluiter.

Sterker nog, Roda JC wist makkelijker kansen te creëren dan de thuisploeg. Weliswaar vanuit de omschakeling, maar juist die speelwijze bleek effectief. Tsiy Ndenge liet al een dot van een kans liggen na een voorzet van Mikhael Rosheuvel, alvorens Dani Schahin wel wist af te ronden na een pass voor het doel langs van Mario Engels: 0-1. In beide gevallen oogde de defensie van ADO, waarin Wilfried Kanon ontbrak, uiterst onzeker. Bovendien lag er veel ruimte tussen de laatste linie en doelman Robert Zwinkels, die zijn honderdste duel in dienst van Den Haag speelde.

De doelman moest voor rust ook een tweede goal slikken tijdens zijn jubileum. Simon Gustafson klopte Zwinkels vanaf elf meter nadat Aaron Meijers Schahin had laten struikelen. De Duitser had de schijn tegen omdat hij meters doorrolde, maar had toch recht op een strafschop omdat hij wel degelijk geraakt werd. Dat werd goed geconstateerd door Reinold Wiedemeijer die zijn eerste eredivisiewedstrijd floot sinds 4 november 2016.

Roda JC had geen marge van twee bij rust, omdat Lex Immers tussentijds de gelijkmaker had geproduceerd. Immers scoorde met een soort sliding vanaf de penaltystip na een voorzet van Becker met zijn mindere linkerbeen. Het was een spaarzaam hoogtepuntje voor ADO dat voetballend gezien slecht voor de dag kwam. Voor Immers, die dit seizoen een dienende rol vertolkt, was het pas de eerste competitiegoal van dit seizoen.

Na rust werd de middenvelder nog meer naar voren geschoven om iets te doen aan de 1-2 achterstand. Danny Bakker ging de vuile meters op het middenveld voor hem maken, terwijl cultheld Tom Beugelsdijk er centraal achterin bijkwam. Immers ging achter spits Bjørn Johnsen spelen. Die zet betaalde zich in de 68ste minuut uit. Een droge uithaal van afstand was doelman Hidde Jurjus te machtig: 2-2. Opnieuw was Immers de gevierde man.

Na de gelijkmaker kwam het jonge centrale duo Frederic Ananou – Daryl Werker van Roda JC steeds meer onder de druk te staan. Johnsen kreeg een aantal behoorlijke mogelijkheden, maar ADO sloeg pas toe na het inbrengen van valse spits Erik Falkenburg. Jurjus had een kopbal van Johnsen nog uit zijn doel weten te ranselen, bij een tweede doelpoging met het hoofd van Falkenburg was hij echter kansloos: 3-2.  Zo bleek het opportunistische spel van ADO, met de extra kwaliteit van Falkenburg toch het recept voor de overwinning. Ook omdat Schahin een grote kans na een goed uitgespeelde counter liet liggen.

Daarmee is het verschil op de ranglijst misschien toch verklaard. Roda JC blijft op de laatste plaats staan en mist volgende week Henk Dijkhuizen na het pakken van een tweede gele kaart in blessuretijd. ADO Den Haag weet met weinig verheffend voetbal voor de zevende keer te winnen dit seizoen en staat comfortabel achtste in de Eredivisie.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 24 januari 2019

  2. woensdag 23 januari 2019