Feyenoord verslikt zich in Heerenveen en verliest punten

13 december 2017, 22:39

Feyenoord kende de afgelopen weken een opleving met drie overwinningen op rij, maar heeft woensdagavond weer punten laten liggen. De boeiende ontmoeting met sc Heerenveen eindigde in een 1-1 gelijkspel. De stadionclub had het in de eigen Kuip lastig met het prima voetballende Heerenveen, dat zich bovendien kon beklagen over een discutabele afgekeurde goal van Henk Veerman. De uiteindelijke puntendeling was echter terecht.

Bij Feyenoord keerde aanvoerder Karim El Ahmadi terug in de basisopstelling, waardoor Jens Toornstra naar de bank werd verdrongen. Pelle van Amersfoort nam bij de gasten de plek in van Nemanja Mihajlovic.

De regerend landskampioen begon furieus aan de wedstrijd en had al na twee minuten op 1-0 kunnen staan. Doelman Warner Hahn lag al op de grond na een botsing met Sam Larsson, maar wist op miraculeuze wijze een inzet van Tonny Vilhena te stoppen met zijn uitgestoken voet.

Feyenoord ploeterde richting het einde van de eerste helft, maar kwam voor rust toch op voorsprong. Een doorgeschoten voorzet van Sofyan Amrabat belandde bij Steven Berghuis, die Hahn kansloos liet met een ongenadig harde uithaal. De gelijkmaker lag echter voor rust al in het net. Larsson wilde een pass van Daniel Hoegh onderscheppen, maar zag de bal bij toeval in de richting van Veerman gaan. De lange spits rondde af met een knappe volley: 1-1.

Vlak na rust moest Hahn weer in actie komen: de doelman redde met de hak op een open schietkans van El Ahmadi en voorkwam de zeker lijkende 2-1. Een kwartier voor tijd redde Hahn wederom met zijn voeten op een verrassende inzet van Jens Toornstra. Aan de andere kant leek Jerry St. Juste zijn oude ploeg in het zadel te helpen met een te korte terugspeelbal, maar Reza Ghoochannejhad kon net niet profiteren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen