Bayern wint moeizaam, Schalke naar plaats twee

13 december 2017, 22:40   Bijgewerkt: 13 december 2017, 22:51

Er werd woensdagavond een spektakelstuk verwacht bij Bayern München tegen 1. FC Köln, maar de koploper kon het vanavond niet waarmaken. Desondanks werd er wel met 1-0 gewonnen. Ondertussen deed Schalke 04 geweldige zaken door van de vierde naar de tweede plaats te klimmen in het Bundesliga-klassement.

Met Bayern tegen 1. FC Köln werd er een doelpuntenfestijn verwacht, aangezien de bezoekers met drie punten roemloos onderaan staan en Bayern de ranglijst aanvoert. Het lukte Bayern echter niet om de doelpuntenmachine op gang te krijgen. Daardoor werd er slechts met 1-0 gewonnen. Robert Lewandowski tekende na een uur voor de enige treffer. Het gat tussen Bayern en nummer twee Schalke 04 bedraagt negen punten.

Want Schalke is na vanavond de fraaie nummer twee van de Bundesliga. Er werd woensdag doelpuntrijk met 3-2 gewonnen van FC Augsburg. Door goals van aanvallers Franco Di Santo en Guido Burgstaller stond er kort na rust een 2-0 stand op het bord, maar de bezoekers kwamen via Caiuby en een verzilverde penalty van Michael Gregoritsch helemaal terug in het duel. Toch won Schallke: vier minuten na de 2-2 schoot hij een strafschop tegen de touwen. Daardoor gaat Schalke voorbij aan RB Leipzig en Bayer Leverkusen en staat het nu knap tweede.

Leverkusen won ondertussen met minimale cijfers van Werder Bremen, dat voorlaatste staat. Het enige doelpunt kwam op naam van Lucas Alario, die al na elf minuten scoorde. In de middenmoot van de Duitse competitie zorgden Hertha BSC en Hannover 96 voor een leuke wedstrijd, die gewonnen werd door de ploeg uit Berlijn. Salomon Kalou was met twee doelpunten de grote man met twee goals in de eerste helft, namens Hertha was in de slotfase ook Jordan Torunarigha trefzeker. Tussendoor had Ihias Bebou de spanning nog wel even teruggebracht, maar voldoende voor een goed resultaat was dat niet voor Hannover.

Eerder op de woensdag klopte 1899 Hoffenheim promovendus VfB Stuttgart met 1-0 door een doelpunt van Mark Uth.