FC Utrecht boekt minimale zege in verregend Venlo

FC Utrecht boekt minimale zege in verregend Venlo

13 december 2017 – Voor de zesde opeenvolgende keer is FC Utrecht ongeslagen gebleven in de Eredivisie. Het won woensdagavond in een kletsnat Venlo van VVV met 0-1. De enige treffer werd gemaakt door Gyrano Kerk, die het eindstation was van een van de zeldzame vlotlopende aanvallen vanavond. De spits raakte in de tweede helft nog de paal, terwijl de Limburgers tevergeefs bleven aanvallen.Hoewel Utrecht al vijf duels op rij ongeslagen was en VVV van de laatste vijf wedstrijden er vier gelijk had gespeeld en één had verloren, keek de uitploeg toch niet heel erg uit naar deze ontmoeting. In oktober had VVV-Venlo de Utrechters uit de beker gekegeld (3-1), onder meer door binnen twintig minuten twee keer te scoren. Utrecht was op zijn hoede en kwam dit keer niet heel vroeg op achterstand.

Sterker nog, totdat de ploeg uit de Domstad zelf op voorsprong kwam via Kerk halverwege de eerste helft was er nog niets gebeurd. Het doelpunt was eigenlijk het eerste wapenfeit van de wedstrijd. De 0-1 kwam echter wel uit een mooie aanval. Sander van de Streek werd door Mark van der Maarel naar de cornervlag gestuurd. De middenvelder draaide en gaf voor op Kerk, voor wie het nog een moeilijke klus was om de bal in de goal te krijgen omdat de voorzet van Van de Streek achter hem terecht kwam. Maar Kerk maakte er het maximale van prikte de bal knap en precies in de lange hoek: 0-1.

De goal van Kerk in minuut 24 was echt wat de wedstrijd nodig had. Het was een schaakpartij op een heel nat kunstgrasbord. Clint Leemans had uit een vrije trap Utrecht-doelman Jensen nog getest, maar dat was het. Na de 0-1 werd VVV sterker en was het heel dicht bij de gelijkmaker. Eerst kreeg het terecht geen penalty nadat Vito Van Crooy zich liet vallen over het been van Willem Janssen, vlak erna haalde Ramon Leeuwin een schot van Lennart Thy van de lijn die om Jensen heen was gelopen. Thy had alle tijd en ruimte, maar wachtte te lang en zag hoe Leeuwin via de lat zijn schot uit het doel kreeg. Thy kreeg later nog een herkansing, nu had Jenssen wel een antwoord op zijn schot.

De keeper van Utrecht had een rustige tweede helft. Hoewel VVV als enige ploeg nog op zoek ging naar goals, was het niet in staat om gevaar te stichten voor de goal van de Deense doelman. De grootste kansen waren zelfs voor Utrecht, dat vergat het duel op slot te gooien. Zo stuitte Zakaria Labyad twee keer op keeper Lars Unnerstall en hetzelfde overkwam Yassin Ayoub. Gyrano Kerk kreeg de bal wel langs de doelman, maar hij trof uit de draai de paal.

Vijf minuten blessuretijd voegde scheidsrechter Jeroen Manschot toe, maar ook daarin kreeg VVV de bal niet in het net. Het blijft daardoor net boven de degradatiezone, terwijl Utrecht zich stevig in de subtop van de Eredivisie heeft genesteld.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 24 januari 2019

  2. woensdag 23 januari 2019