FC Utrecht boekt minimale zege in verregend Venlo

13 december 2017, 21:47

Voor de zesde opeenvolgende keer is FC Utrecht ongeslagen gebleven in de Eredivisie. Het won woensdagavond in een kletsnat Venlo van VVV met 0-1. De enige treffer werd gemaakt door Gyrano Kerk, die het eindstation was van een van de zeldzame vlotlopende aanvallen vanavond. De spits raakte in de tweede helft nog de paal, terwijl de Limburgers tevergeefs bleven aanvallen.

Hoewel Utrecht al vijf duels op rij ongeslagen was en VVV van de laatste vijf wedstrijden er vier gelijk had gespeeld en één had verloren, keek de uitploeg toch niet heel erg uit naar deze ontmoeting. In oktober had VVV-Venlo de Utrechters uit de beker gekegeld (3-1), onder meer door binnen twintig minuten twee keer te scoren. Utrecht was op zijn hoede en kwam dit keer niet heel vroeg op achterstand.

De goal van Kerk in minuut 24 was echt wat de wedstrijd nodig had. Het was een schaakpartij op een heel nat kunstgrasbord. Clint Leemans had uit een vrije trap Utrecht-doelman Jensen nog getest, maar dat was het. Na de 0-1 werd VVV sterker en was het heel dicht bij de gelijkmaker. Eerst kreeg het terecht geen penalty nadat Vito Van Crooy zich liet vallen over het been van Willem Janssen, vlak erna haalde Ramon Leeuwin een schot van Lennart Thy van de lijn die om Jensen heen was gelopen. Thy had alle tijd en ruimte, maar wachtte te lang en zag hoe Leeuwin via de lat zijn schot uit het doel kreeg. Thy kreeg later nog een herkansing, nu had Jenssen wel een antwoord op zijn schot.

Vijf minuten blessuretijd voegde scheidsrechter Jeroen Manschot toe, maar ook daarin kreeg VVV de bal niet in het net. Het blijft daardoor net boven de degradatiezone, terwijl Utrecht zich stevig in de subtop van de Eredivisie heeft genesteld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen