Vitesse komt laat langszij tegen effectief Willem II

13 december 2017, 20:34

Terwijl de aanwezige supporters in Arnhem al bijna de uitgang opzochten met een chagrijnig gezicht, heeft Vitesse dankzij een late goal van Bryan Linssen toch nog een punt gepakt tegen Willem II. De Tilburgers kwamen tot twee keer toe op voorsprong, maar konden die niet vasthouden: 2-2.

Dat het momenteel ontbreekt aan vertrouwen was ook al snel te zien tegen Willem II. Binnen een kwartier kwamen de Tilburgers op 0-1 via Bartholomew Ogbeche uit een voorzet van rechtsack Fernando Lewis. De spits, die zich de laatste weken heeft teruggeknokt in de basis, stond vogelvrij om de bal binnen te tikken.

Vitesse kwam nog voor rust op gelijke hoogte dankzij een schitterende goal van Tim Matavz, hij schoot raak in de verre hoek na een slimme beweging. Maar vervolgens was het weer Willem II dat op voorsprong kwam in Arnhem. Na een klein uur spelen gleed aanvoerder Ben Rienstra de bal op wilskracht tegen de touwen op aangeven van Fran Sol: 1-2.

Totdat Linssen de bal vlak voor tijd voor zijn voeten kreeg uit een afgeslagen corner, en 'm met buitenkant-voet en binnenkant-paal binnenschoot. De gelijkmaker zorgde nog even voor drie onrustige minuten in de defensie van Willem II, maar het bleef bij 2-2.