Vitesse komt laat langszij tegen effectief Willem II

Vitesse komt laat langszij tegen effectief Willem II

13 december 2017 – Terwijl de aanwezige supporters in Arnhem al bijna de uitgang opzochten met een chagrijnig gezicht, heeft Vitesse dankzij een late goal van Bryan Linssen toch nog een punt gepakt tegen Willem II. De Tilburgers kwamen tot twee keer toe op voorsprong, maar konden die niet vasthouden: 2-2.De uitslag typeert de wisselvallige periode waarin Vitesse zich bevindt. Terwijl het in de Europa League alleen wist te winnen van het B-elftal van Nice toen er niets meer op het spel stond, loopt het ook in de competitie niet lekker de laatste tijd. Na een sterke reeks van zes duels op rij ongeslagen in september en oktober wonnen de mannen van Henk Fraser in hun laatste vijf wedstrijden slechts één keer.

Dat het momenteel ontbreekt aan vertrouwen was ook al snel te zien tegen Willem II. Binnen een kwartier kwamen de Tilburgers op 0-1 via Bartholomew Ogbeche uit een voorzet van rechtsack Fernando Lewis. De spits, die zich de laatste weken heeft teruggeknokt in de basis, stond vogelvrij om de bal binnen te tikken.

Vitesse kwam nog voor rust op gelijke hoogte dankzij een schitterende goal van Tim Matavz, hij schoot raak in de verre hoek na een slimme beweging. Maar vervolgens was het weer Willem II dat op voorsprong kwam in Arnhem. Na een klein uur spelen gleed aanvoerder Ben Rienstra de bal op wilskracht tegen de touwen op aangeven van Fran Sol: 1-2.

De ploeg van Erwin van de Looi is de laatste tijd ook wisselvallig, maar verloor in zijn laatste negen wedstrijd slechts twee keer. Op bezoek in de Gelredome stond het achterin dan ook niet slecht. Er ontstond zo nu en dan dreiging vanuit een voorzet of een afstandsschot, maar echt een vuist maken lukte de thuisploeg telkens niet.

Totdat Linssen de bal vlak voor tijd voor zijn voeten kreeg uit een afgeslagen corner, en 'm met buitenkant-voet en binnenkant-paal binnenschoot. De gelijkmaker zorgde nog even voor drie onrustige minuten in de defensie van Willem II, maar het bleef bij 2-2.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 16 juli 2018

  2. zondag 15 juli 2018