Te Wierik bezorgt PSV in slotseconde nieuwe kater

13 december 2017, 23:34

PSV heeft opnieuw puntenverlies geleden na de nederlaag in de topper tegen Ajax. De Eindhovenaren hielden aan het bezoek aan FC Groningen slechts een punt over. De Trots van het Noorden hielden gelijke tred met de koploper ondanks cruciale fouten van Sergio Padt en Django Warmerdam. Een sterk keepende Jeroen Zoet kon de Groningse gelijkmaker van Mike te Wierik in de slotseconde niet voorkomen: 3-3.

Padt en Warmerdam waren er medeverantwoordelijk voor dat PSV bijna het gehele duel op voorsprong stond. Padt verkeek zich al in de zevende minuut lelijk op een afstandsschot van Marco van Ginkel en stond onnodig de 0-1 toe. De doelman leek een sierlijke zweefduik belangrijker te vinden dan de concentratie bij het wegwerken van de bal. Via de hand van Padt belandde de bal alsnog in de verre hoek.

Toch wankelden de Eindhovenaren even na de aansluitingstreffer. Jesper Drost was zelfs dicht bij de 2-2 met een ziedend afstandsschot, waarbij Zoet opnieuw het nakijken had. De bal ging echter net over de lat. Vlak daarna hielp Django Warmerdam de koploper met het herstellen van de marge door Hirving Lozano onderuit te glijden. Van Ginkel wist wel raad met de terecht toegekende penalty: 1-3.

Daardoor bleef PSV risico lopen op nieuw puntenverlies. De Eindhovenaren kwamen zelfs flink onder druk te staan, al kreeg het zelf ook de kansen om een vierde te maken. Van Ginkel was er het dichtst bij met een knappe volley, maar Padt voorkwam met een geweldige reflex de derde treffer van de aanvoerder van PSV. De gelijkmaker leek uit te blijven ondanks hachelijke situaties voor het doel van Zoet, die zelf ook zijn mannetje stond met uitstekende ingrepen. Een laag schot van Te Wierik na een scrimmage voor het doel was de PSV-goalie echter te machtig: 3-3.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen