Messi laat zich uit over de WK-finale, Chili en Rusland 2018

13 december 2017, 10:53

Lionel Messi zal de wond van de verloren WK-finale in 2014 nooit vergeten. De ster van FC Barcelona baalt nog altijd flink dat Argentinië na verlenging de eindstrijd verloor van Duitsland (1-0). "We zullen er mee moeten leven", aldus de aanvaller.

Op de website van de FIFA gaat Messi in op de kansen van Argentinië in Rusland komende zomer. In de poule met IJsland, Kroatië en Nigeria liggen in elk geval kansen. "Maar we moeten nog steeds groeien als team. We hebben pas vier wedstrijden gehad onder Jorge Sampaoli. Het team gaat veranderen nu de wedstrijd tegen Ecuador achter ons ligt. We zullen groeien en de angst in het team zal verdwijnen."

Dat Argentinië zich wel plaatste, ging ten koste van onder meer Chili. Dat zij op het WK ontbreken, verbaast Messi. "Zoals iedereen dat verbaast. Zij wonnen de laatste twee Copa's. Het is een geweldig team met goede spelers. Het toont maar weer eens aan hoe zwaar de WK-kwalificatiewedstrijden zijn in Zuid-Amerika. Er is geen eenvoudige weg naar het WK."

Of Messi in Rusland komende zomer de vorm gaat etaleren wat hem in Catalonië wekelijks lukt, is de grote vraag. In elk geval is hij optimaal gebrand, omdat Leo uit ervaring weet dat het verliezen van een finale heel veel pijn doet. "Ik weet niet of die wond ooit zal genezen. Het einde is een bittere herinnering."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen