Ten Cate realistisch over halve finale: "Hebben drie bussen nodig"

13 december 2017, 09:18

Henk ten Cate staat woensdagavond met zijn Al-Jazira in de wereldbeker voor clubteams tegenover Real Madrid, de grote favoriet voor de eindzege. De oefenmeester beseft dan ook dat de missie om de finale te bereiken zo goed als kansloos is. "We hebben drie bussen nodig", lacht hij.

In aanloop naar het duel keek de coach tegen de persconferentie vooruit op de wedstrijd tegen Madrid. "We mogen wel dromen, maar we moeten niet naïef zijn. De kans dat we het redden is zo klein. Het kwaliteitsverschil is daarvoor simpelweg te groot."

Mbark Boussoufa en Lassana Diarra zijn de enige ervaren spelers in de piepjonge selectie van het team en dan ontbreekt die laatste ook nog eens. Ten Cate: "De jongere jongens spelen weleens FIFA met Real Madrid op hun PlayStation. Dat is de enige manier waarop ze de tegenstander kennen. Het is prachtig dat ze nu tegenover de echte spelers staan."

De winnaar van de halve finale strijdt zaterdag om de wereldtitel met het Braziliaanse Gremio, dat dinsdagavond afrekende met het Mexicaanse Pachuca (1-0). Lees hier alles over het toernooi.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen