Stöger dankt voorganger Bosz na zege in debuutwedstrijd

Stöger dankt voorganger Bosz na zege in debuutwedstrijd

13 december 2017 – Peter Stöger is blij dat Borussia Dortmund meteen de eerste wedstrijd onder zijn leiding heeft gewonnen in de Bundesliga. 1. FC Mainz werd verslagen (2-0) en daar wilde de nieuwbakken coach ook zijn opvolger Peter Bosz nadrukkelijk voor bedanken. "Hij moet echt goed werk hebben verricht hier."Dat was de conclusie van de coach, die vorige week nog werd ontslagen bij 1. FC Köln vanwege de tegenvallende resultaten, na de eerste trainingsweek. "Niemand moet negatief over Bosz spreken. Hij heeft veel goede dingen gedaan voor het team", aldus Stöger, die verder vooral blij was met de zege van zijn ploeg, na het duel.

"Het is een tijdje geleden dat ik gewonnen heb. We zijn allemaal erg blij, de blijdschap en opluchting is groot. We hadden meer controle en hebben in fases laten zien hoe goed we kunnen voetballen. Ik ben blij dat ik hier ben en blij dat we de eerste wedstrijd van ons seizoen hebben gewonnen."

De 51-jarige Oostenrijker werd zondag gepresenteerd als nieuwe coach van Borussia Dortmund, waar hij de opvolger is van Bosz. Laatstgenoemde kreeg zaterdagavond, 163 dagen na zijn aanstelling bij de club, in een gesprek met het bestuur te horen dat hij geen toekomst meer heeft op het Signal Iduna Park.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 28 november 2020

  2. vrijdag 27 november 2020