FC Twente knokt zich in vurig potje naar zege in Breda

12 december 2017, 20:31

Gertjan Verbeek heeft met FC Twente zeer belangrijke punten gepakt in de strijd tegen degradatie. Op bezoek bij NAC werd het uiteindelijk 1-2 dankzij twee goals van Oussama Assaidi. Het was een harde wedstrijd met twee penaltymomenten die niet gezien werden, meerdere opstootjes en uiteindelijk ook nog een rode kaart.

Roda JC gaf onlangs de rode lantaarn door aan FC Twente. NAC stond voorafgaand aan het duel vijftiende, maar het verschil was op voorhand minimaal (drie punten). Een overwinning voor de Tukkers zou het tij meteen keren, omdat zij ook nog eens een beter doelsaldo hadden dan de ploeg uit Breda. De meegereisde supporters verwachtten dan ook een aanvallend en gretig Twente. Zeker na de pijnlijke thuisnederlaag tegen ADO afgelopen weekend (2-3).{image[322982][right-half][]}

Maar dat was allesbehalve waar. De ploeg van Verbeek begon erg slordig in de passing en verloor te veel duels, met name op het middenveld, terwijl NAC juist vol gas uit de startblokken kwam in het Rat Verlegh Stadion. Onder toeziend oog van de fanatieke eigen aanhang kwam het al snel bijna op 1-0 via Rai Vloet en Thierry Ambrose.

De City-huurling was nog het dichtst bij een goal, maar zijn kopbal vloog net over bij doelman Joel Drommel. Even later voorkwam Hidde ter Avest met een heerlijke tackle dat Ambrose alsnog kon toeslaan. Verbeek koos qua formatie weer voor vijf verdedigers om juist het aantal kansen voor de tegenstander beperkt te houden. Dat lukte dus niet helemaal, al had Twente wel een penalty moeten krijgen na hands van Giovanni Korte. Het ontging scheidsrechter Siemen Mulder.

Toch kwamen de bezoekers uit Enschede wel op voorsprong. Terwijl veel supporters nog rustig hun plekje opzochten met een nieuwe beker bier, hielp NAC-doelman Nigel Bertrams FC Twente een handje. Hij verkeek zich vlak na rust volledig op een houdbaar schot van Oussama Assaidi: 0-1.

Vanaf dat moment was de wedstrijd echt los. Het ging over en weer. Niet alleen qua overtredingen en harde duels, maar ook qua goals. In een tijdsbestek van twee minuten vielen nog eens twee doelpunten. Terwijl het Rat Verlegh Stadion ontplofte na een eigen doelpunt van Peet Bijen, kwam FC Twente meteen weer op voorsprong. Opnieuw was het Assaidi – alleen nu met een wereldgoal in de verre hoek waar Bertrams helemaal niets tegen kon beginnen.{image[322984][right-half][]}

In de slotfase drong NAC aan en moesten de Tukkers alles op alles zetten om met de punten naar huis te gaan. De thuisploeg kreeg nog een enorme kans en had recht op een strafschop in blessuretijd, maar ook die situatie werd niet goed ingeschat door de arbitrage. Vlak daarna moest schlemiel Bertrams het veld vroegtijdig verlaten met een rode kaart, na een onbesuisde sliding op invaller Luciano Slagveer tijdens de counter die volgde.

De mannen van Verbeek hielden dus uiteindelijk stand (1-2) in een spectaculair duel, waardoor het ineens van de laatste plek steeg naar de vijftiende plaats ten koste van NAC, dat nog twee punten voorsprong heeft op Sparta en Roda.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen