[BUITENLAND]: Verhaegh helpt Wolfsburg aan punt tegen Leipzig

12 december 2017, 20:24

In de Bundesliga heeft VfL Wolfsburg knap een punt overgehouden aan het duel met nummer twee RasenBallsport Leipzig. Dankzij een door Paul Verhaegh benutte strafschop werd het 1-1. In Turkije verloor Galatasaray in de Turkse beker, maar het kon geen kwaad gezien de ruime zege in de heenwedstrijd.

- Wolfsburg speelt dankzij Verhaegh gelijk tegen Leipzig

Na een kwartier spelen werd er een overtreding gemaakt op Mario Gómez. Paul Verhaegh ging achter de bal staan en schoot feilloos binnen. De Nederlander maakte zodoende zijn zestiende goal op een rij uit een strafschop en dat is een Bundesliga-record voor een veldspeler. Het was overigens de enige doelpoging van de thuisploeg in een eerste helft, waar Leipzig de baas was, maar niet scoorde. Na de pauze was daar wel de verdiende gelijkmaker via Marcel Halstenberg. Gescoord werd er vervolgens niet meer, maar Dayot Upamecano (Leipzig) kreeg in de slotfase nog wel zijn tweede gele kaart.

- Kleine bekernederlaag Galatasaray

Nadat Galatasaray thuis al met 5-1 had gewonnen, was de kans klein dat het op bezoek bij Sivas Belediye Spor nog in de problemen zou komen. Dat bleek al helemaal toen Sinan Gumus vroeg de score opende. Toch knokte de thuisploeg zich vlak voor rust terug via Samet Katanalp. De middenvelder kreeg in de tweede helft rood, maar toch greep Sivas in de blessuretijd de zege via Ali Aydin.