Leeuwinnen blij: "Het geeft een gevoel van waardering"

12 december 2017, 10:52

De Oranje Leeuwinnen hebben 'enkele pittige discussies' gevoerd met de KNVB, maar zijn blij dat er dinsdag witte rook te zien was in Zeist. De bond heeft de vergoedingen voor de vrouwen verhoogd, tot vreugde van de EK-winnaar zelf. Lieke Martens en Vivianne Miedema zijn content.

"Het is fijn dat we na enige tijd onderhandelen een akkoord bereikt hebben", spreekt Martens op de website van de bond. De sterspeelster is samen met Miedema woordvoerder van de spelersraad. "Deze overeenkomst geeft een gevoel van waardering over wat we het afgelopen jaar hebben gepresteerd. Buiten het veld zijn er al best veel randzaken tegenwoordig, ik ben blij dat deze in ieder geval is opgelost. Nu kunnen we het weer gewoon over voetbal hebben en op het veld laten zien hoe goed we zijn."

Ook Vivianne Miedema is tevreden. De spits wakkerde de discussie een maand geleden aan door te zeggen dat haar ploeg meer zou moeten verdienen. "We hebben een aantal gesprekken gevoerd met de KNVB. Er waren af en toe pittige discussies, maar we zijn heel tevreden met de overeenkomst die er nu ligt. We gaan ons uiterste beste doen om ook van 2018 weer een succesvol jaar te maken en ons te plaatsen voor het WK 2019."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen