KNVB en Leeuwinnen bereiken akkoord over vergoedingen

12 december 2017, 12:19

Het is de KNVB gelukt om redelijk snel een akkoord te bereiken met de Oranje Leeuwinnen over de financiële vergoedingen die de Oranje-vrouwen krijgen. Onlangs sprak Vivianne Miedema uit dat de ploeg recht heeft op meer geld en de bond heeft dus gehoor gegeven aan die oproep. De KNVB meldt het goede nieuws in een officieel statement.

De nieuwe overeenkomst tussen de bond en de vrouwen loopt tot en met het WK 2019. De KNVB zegt dat het 'een verveelvoudiging van de tot op heden geldende beloningen' betreft. "Onze Leeuwinnen verdienen dit gewoon", zegt KNVB-directeur Jan Dirk van der Zee. "Het is een erkenning voor de positie die de Oranjevrouwen tegenwoordig innemen. Dat was ook het uitgangspunt van de bond. Maar het zorgt er ook voor dat het Nederlandse vrouwenvoetbal zich naar een nóg hoger niveau kan ontwikkelen."

Over de hele gang van zaken is Van der Zee ook tevreden. "De manier waarop het ging, geeft ons ook voldoening. Het is netjes gegaan met hooguit wat druk in de media. Er was begrip over en weer. Het doet ons goed dat we na zo'n fase de Leeuwinnen nu niet alleen qua topsportfaciliteiten, maar ook financieel naar topsportniveau hebben getrokken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen