Herrera pleit voor regelwijziging in Premier League

Herrera pleit voor regelwijziging in Premier League

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

11 december 2017 – Ander Herrera zou graag zien dat de regels in de Premier League wat betreft gele kaarten worden gewijzigd. De middenvelder van Manchester United vindt het raar dat je een gele kaart niet kunt aanvechten. De Spanjaard ontving in de kraker tegen Manchester City in zijn ogen een ontrechte prent.

In de slotfase van het duel met City ging Herrera naar de grond na een duel met Nicolas Otamendi. Waar United op een strafschop hoopte, gaf scheidsrechter Michael Oliver geel voor een schwalbe. Het was voor Herrera zijn vierde gele kaart waardoor hij nu op scherp staat. "Ik vond het geen terechte kaart. In de eerste helft deden Gabriel Jesus en Leroy Sané precies hetzelfde en zij kregen geen geel", aldus de middenvelder in gesprek met The Telegraph.

Herrera stelde dat Otamendi wel degelijk een strafschop had moeten krijgen. In plaats van een 1-2 nederlaag voor United had er dan nog een gelijkspel ingezeten. "Ik raakte de bal als eerste en hij ging op mijn voet staan. Dat zag iedereen. Natuurlijk maakt iedereen fouten, ook scheidrechters", zegt Herrera, die daarom voor een regelwijziging pleit. "Als je in Spanje een onterechte gele kaart krijgt, kun je in beroep gaan en maken ze het ongedaan. Hopelijk veranderen ze die regel in de Premier League ook."

Reacties

gerelateerd