Herrera pleit voor regelwijziging in Premier League

11 december 2017, 23:36

Ander Herrera zou graag zien dat de regels in de Premier League wat betreft gele kaarten worden gewijzigd. De middenvelder van Manchester United vindt het raar dat je een gele kaart niet kunt aanvechten. De Spanjaard ontving in de kraker tegen Manchester City in zijn ogen een ontrechte prent.

In de slotfase van het duel met City ging Herrera naar de grond na een duel met Nicolas Otamendi. Waar United op een strafschop hoopte, gaf scheidsrechter Michael Oliver geel voor een schwalbe. Het was voor Herrera zijn vierde gele kaart waardoor hij nu op scherp staat. "Ik vond het geen terechte kaart. In de eerste helft deden Gabriel Jesus en Leroy Sané precies hetzelfde en zij kregen geen geel", aldus de middenvelder in gesprek met The Telegraph.

Herrera stelde dat Otamendi wel degelijk een strafschop had moeten krijgen. In plaats van een 1-2 nederlaag voor United had er dan nog een gelijkspel ingezeten. "Ik raakte de bal als eerste en hij ging op mijn voet staan. Dat zag iedereen. Natuurlijk maakt iedereen fouten, ook scheidrechters", zegt Herrera, die daarom voor een regelwijziging pleit. "Als je in Spanje een onterechte gele kaart krijgt, kun je in beroep gaan en maken ze het ongedaan. Hopelijk veranderen ze die regel in de Premier League ook."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen