Spoorboekje: speelronde Eredivisie, Dortmund in actie

12 december 2017, 07:00   Bijgewerkt: 11 december 2017, 23:53

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op dinsdag 12 december.

Special

- Terugblik op Ajax-PSV

De topper tussen Ajax en PSV werd gewonnen door de meest aanvallende ploeg. Phillip Cocu koos in de Johan Cruijff ArenA voor een extreem verdedigende tactiek, waar achteraf veel kritiek over was. Marcel Keizer durfde met Ajax juist risico's te nemen. Een analyse over de speelwijze van beide trainers.

Wedstrijden

NAC Breda - FC Twente (18.30 uur)

NAC en FC Twente trappen de midweekse speelronde in de Eredivisie af. Het duel tussen de nummer vijftien en de hekkensluiter van de Eredivisie. Wint Twente dan is de ploeg uit Enschede niet langer de nummer laatst. NAC kan echter in eigen huis goede zaken doen en de Tukkers op een achterstand van zes punten zetten in de strijd tegen degradatie. 

PEC Zwolle - AZ (20.45 uur)

AZ en PEC Zwolle zijn bovenin de Eredivisie de verrassingen van dit seizoen. AZ is de nummer twee terwijl PEC de vierde plek bezet. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt vier punten. Houdt AZ druk op koploper PSV of kan PEC nog iets verder stijgen op de ranglijst?

Mainz 05 - Borussia Dortmund (20.30 uur)

De eerste wedstrijd voor Borussia Dortmund sinds Peter Bosz ontslagen werd. De huidige nummer acht van de Bundesliga gaat op bezoek bij Mainz 05, dat veertiende staat. Weet Dortmund onder Peter Stöger de eerste competitiezege in zes wedstrijden te boeken?

Huddersfield Town - Chelsea (21.00 uur)

Net als in Nederland heeft ook de Premier League een midweekse speelronde. Na het verlies tegen West Ham United kan nummer drie Chelsea zich niet nogmaals puntenverlies veroorloven. Op bezoek bij promovendus Huddersfield Town moeten dan ook drie punten worden gepakt om in het spoor van Manchester United te blijven.

Voetbal op tv

18.25 uur: VfL Wolfsburg - RB Leipzig, FOX Sports 2- live verslag van het Bundesliga-duel

18.30 uur: NAC Breda - FC Twente, FOX Sports 1 - live verslag van het Eredivisie-duel

20.25 uur: Mainz 05 - Borussia Dortmund, FOX Sports 2 - live verslag van het Bundesliga-duel

20.45 uur: PEC Zwolle - AZ, FOX Sports 1 - live verslag van het Eredivisieduel

20.50 uur: Huddersfield Town - Chelsea, Ziggo Sport, live verslag van het Premier League-duel

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen