Schwaab baalt van arbitrage: "Bij Ajax mocht iets meer"

11 december 2017, 19:57

PSV verloor zondag de topper tegen Ajax met 3-0. Daniel Schwaab stelde dat PSV het zelf heeft laten liggen in Amsterdam, maar had ook enige kritiek op de arbitrage in de Johan Cruijff ArenA. Volgens de Duitse verdediger liet Kevin Blom meer toe bij Ajax.

PSV begon in een 5-3-2-formatie en het plan was dan ook niet om aan te vallen. "We wilden Ajax laten komen om het dan vervolgens defensief op orde te hebben. We hoopten in de counter iets te kunnen doen, want daar liggen onze kwaliteiten. Helaas moesten we snel wisselen door de blessure van Jürgen Locadia", zegt Schwaab in gesprek met PSV TV. Hoe het met zijn geblesseerde ploeggenoot is, weet de verdediger niet. "Hij had vanochtend nog geen MRI gehad, maar hij is ervaren genoeg om te weten wanneer het fout zit."

Tijdens Ajax-PSV ging het er af en toe hard aan toe qua overtredingen. "Dat is voetbal, al hoort een elleboog daar wat mij betreft niet bij. Maar duwen en trekken is in zo'n wedstrijd heel normaal. Als is het een verantwoordelijkheid van de scheidsrechter om een duidelijke lijn te trekken", aldus Schwaab, die vond dat Blom dat iets beter had mogen doen. "Ik had het gevoel dat als wij een klein beetje duwden er direct werd gefloten. Andersom mocht er iets meer. Maar misschien moeten wij juist iets gemener spelen. Daar gaan we het over hebben."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen