Buitenland: ruime zege Marseille, Anderlecht onderuit

11 december 2017, 00:24

Olympique Marseille heeft zondagavond een eenvoudige zege geboekt op Saint-Etienne. In eigen huis werd het 3-0. Marseille komt daardoor net als Olympique Lyon en AS Monaco op 35 punten te staan, maar staat vierde vanwege het mindere doelsaldo.

Valère Germain opende na elf minuten spelen de score voor Marseille en dat was ook direct de ruststand. Kort na het begin van de tweede helft moest Saint-Etienne met tien man verder na een rode kaart voor Ronael Pierre-Gabriel. Daarna liep Marseille verder uit. Germain zorgde met zijn tweede van de avond voor de 2-0 en het slotakkoord was voor Lucas Ocampos.

Anderlecht-Charleroi

Anderlecht lijkt voorlopig af te haken in de Belgische titelstrijd. De topper tegen nummer twee Sporting Charleroi werd met 1-3 verloren. Na zestien minuten kwam Charleroi op voorsprong uit een strafschop. Kaveh Rezaei schoot vanaf elf meter raak. Al na 34 minuten stond Anderlecht met tien man toen Olivier Deschacht zijn tweede gele kaart ontving. In de tweede helft liep Charleroi na een eigen doelpunt van Sven Kums en een treffer van Cristian Benavente uit naar 0-3.

In de slotfase gebeurde er vervolgens heel veel. Anderlecht deed nog iets terug via Henry Onyekuru, maar moest het duel uitspelen met negen man. Charleroi eindigde met tien spelers. Enkele minuten voor tijd ontvingen Amara Baby en Lukasz Teodorczyk beiden een gele kaart. Voor allebei de spelers was het de tweede en dus rood. Charleroi brengt door de zege het verschil met koploper Club Brugge weer terug tot zes punten. Anderlecht zie de achterstand oplopen tot tien punten.

Vitoria de Setubal-FC Porto

FC Porto heeft de koppositie weer terug veroverd na een eenvoudige 0-5 zege op Vitoria de Setubal. Dankzij twee treffers van Vincent Aboubakar en een doelpunt van Moussa Marega stond het bij rust al 0-3 voor de bezoekers. Twintig minuten voor tijd maakte Aboubakar zijn derde van de wedstrijd. Acht minuten voor tijd bepaalde Moussa Marega vervolgens de eindstand op 0-5. Daardoor komt Porto net als het Sporting Portugal van Bas Dost op 36 punten. Porto heeft echter een beter doelsaldo.