Suárez en Messi helpen Barcelona laat langs Villarreal

10 december 2017, 22:41

FC Barcelona heeft zondagavond een 0-2 overwinning geboekt op Villarreal. Beide doelpunten vielen pas laat in de tweede helft. Door de zege heeft de koploper van de Primera División weer een voorsprong van vijf punten op nummer twee Valencia.

Villarreal kreeg de eerste kans van de wedstrijd. Marc-André ter Stegen bracht echter redding op de inzet van Roberto Soriano. De eerste kans van Barcelona kwam op naam van Lionel Messi te staan. Villareal-doelman Sergio Asenjo wist zijn poging echter met moeite nog onschadelijk te maken. In het resterende deel van de eerste helft vielen er telkens kansen voor beide ploegen te noteren, maar gescoord werd er niet.

Na een uur spelen moest Villarreal verder met tien man nadat Daniel Raba direct rood kreeg. De aanvaller kreeg de kaart na een harde tackle op Sergio Busquets. Pas een kwartier voor tijd wist Barcelona de score te openen. Na een goede aanval was Luis Suárez het eindstation. Tien minuten later verdubbelde Messi de score. De Argentijn ontdeed zich van twee verdedigers en schoot vervolgens raak. Daarmee evenaar Messi het record van Gerd Müller. Beide spelers maakten 525 doelpunten voor dezelfde club.

Door de zege komt Barcelona op 39 punten en behoudt een voorsprong van vijf punten op Valencia, dat dit weekend won van Celta de Vigo. Nummer drie Atlético Madrid heeft 33 punten terwijl Real Madrid er op plek vier 31 heeft.